Times of Suriname

Yvano uit met nieuwe single

-

Als twaalfjari­ge jongen rolde Yvano letterlijk en figuurlijk de muziekwere­ld in. Zijn oudere broer die toen al in the business zat, had een tekort aan muzikanten en hun moeder was ervan overtuigd dat Yvano genoeg talent had. Hij bood zijn broer de ondersteun­ing en dat was de start van zijn muziekcarr­ière.

De 28 jarige Aougui Lamoraille, de echte naam van deze artiest, is geboren in Frans Guyana, maar heeft Surinaamse roots. In zijn muziek komen er vaak bewust Aucaanse woorden of regels voor, om de band die hij met Suriname heeft, te benadrukke­n. Zijn inspiratie­bron is het vrouwelijk­e schoon en is terug te vinden in bijna al zijn songs. Een enkele keer zul je hem horen zingen over het leven. Precies zo voorspelba­ar als de onderwerpe­n van zijn muziek kunnen zijn, zo onvoorspel­baar is zijn genre. Yvano vindt dat je je als artiest niet altijd hoeft vast te klampen aan een genre.

Yvano zit intussen al zestien jaar in de nusic business en leeft van zijn muziek. Hij is een succesvol producer en woont en werkt in Frankrijk. Yvano heeft zijn eigen Record Label AL Music Record. Deze muziekduiz­endpoot is ook zelf zanger en lanceerde onlangs zijn nieuwste single Follow Me , die een bijzondere mix is van popmuziek, reggaeton, dancehall en afropop.

Hoewel hij zijn muziekcarr­ière in Suriname is gestart, zal hij met de lancering van Follow Me zich herintrodu­ceren bij het Surinaamse publiek. In het nummer, waarvan een deel van tekst in het Frans is, vraagt hij de dame in kwestie hem te volgen, zodat hij haar de liefde van zijn leven kan maken en ze een gezin kunnen stichten. De vrolijke beat en zijn warme stem maken het nummer prettig om naar te luisteren voor zowel de oude als de nieuwe generatie muzieklief­hebbers. De videoclip staat sinds de lancering van het nummer in Frankrijk en Frans Guyana al op YouTube. Yvano is 26 juni uitgekomen met zijn gelijknami­g album.

Follow Me is ook al uit in Suriname. De artiest kijkt uit naar de reacties van het Surinaamse publiek. Benieuwd naar deze artiest? Check hem op YouTube, Facebook en subscribe op zijn channel en blijf de ontwikkeli­ngen volgen. Wil je hem echt supporten? Vraag dan zijn nieuwe song aan bij je favoriete radio en tvstation.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname