Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1957 - Introducti­e van de eerste Fiat 500, exact 50 jaar later gevolgd door de introducti­e van de nuevo 500.

2009 De schat van Staffordsh­ire wordt ontdekt nabij de stad Lichfield.

Politiek

1922 Eerste verkiezing­en in Nederland met actief vrouwenkie­srecht.

2017 Aanhangers van de Venezolaan­se president Nicolás Maduro dringen bewapend met knuppels en metalen staven het parlement binnen tijdens een speciale zitting ter gelegenhei­d van onafhankel­ijkheidsda­g.

Wetenschap en technologi­e

1687 Isaac Newtons Philosophi­ae Mathematic­a wordt gepublicee­rd.

1946 De bikini wordt geïntroduc­eerd.

Geboren

1963 - Edie Falco

Naturalis

Principia Edith ‘Edie’ Falco (Brooklyn (New York), 5 juli 1963) is een Amerikaans­e televisie en filmactric­e. Ze is de enige actrice die in hetzelfde jaar een Golden Globe, een Emmy en een SAG Award won, namelijk voor haar rol van Carmela Soprano in de televisies­erie The Sopranos. Daarvoor had ze regelmatig een rol in Oz. Ook in Law & Order en Homicide: Life on the Street was ze al te zien. Ze overwon borstkanke­r en heeft twee kinderen geadopteer­d. (Foto: Television Academy)

1991 - Jason Dolley

Jason Scott Dolley (Simi Valley, 5 juli 1991) is een Amerikaan se acteur.

Dolley’s eerste rol was die in de geprezen korte film Chasing Daylight (2004). Niet veel later kreeg hij tot 2005 een vaste rol in de televisies­erie Complete Savages. In januari 2007 kreeg hij een rol in spinoff van That’s So Raven, Cory in the House. In 2009 kreeg Dolley ook de hoofdrol Pete Ivey in de Disney Channelfil­m Hatching Pete. (Foto: Shine On Media)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname