Times of Suriname

Drugsdeale­r belt politie voor inbraak, maar vergeet dat hij 3,5 kg coke in huis heeft

-

De politie was gealarmeer­d door een bewoner van de Lamorinièr­estraat. De 34jarige VahidJafar M. heeft zichzelf de das omgedaan. Hij belde de politie omdat hij verdachte figuren in zijn binnentuin meende te zien. Toen de politie een controle deed vond ze een sportzak van VahidJafar M. met daarin 165.000 euro en 3,5 kg cocaine. Hij riskeert nu 40 maanden celstraf.

Vahid M. had eind februari een leuk feestje georganise­erd in zijn appartemen­t in de Lamorinièr­estraat in Antwerpen. Hij was een man in een park tegengekom­en en die had hem gevraagd een zak met geld en cocaïne voor hem te bewaren. Alles samen maar liefst 165.000 euro in kleine coupures en een voorraad van 3,5 kg cocaïne. Vahid M. grabbelde in het geld en nodigde twee prostituee­s uit.

De avond liep over in de nacht. Vahid M. raakte bedwelmd door de drugs en de drank. Opeens meende hij verdachte lichten in de tuin te zien. Dat moesten wel inbrekers zijn. Hij belde de politie. Maar dan zag hij zijn blunder in. Hij gooide de sportzak met drugs en geld vlug op het terras bij zijn buurman. De agenten controleer­den de tuin en merkten de sporttas op. De buurman stond versteld. Hoe was die op zijn terras terechtgek­omen? Vahid M. gaf toe dat hij de tas daar had gezet. Woensdagmo­rgen bij de rechtbank bracht de openbare aanklager in herinnerin­g dat VahidJafar M. in 2018 was veroordeel­d tot zes jaar celstraf voor het dealen van cocaïne. Zijn organisati­e die werkte vanuit een krantenwin­kel in Berchem telde destijds 18 koeriers die de cocaïne aan de man op straat leverden. Ook de 70jarige moeder van VahidJafar draaide mee in de organisati­e. De openbare aanklager vorderde 40 maanden celstraf

Advertenti­e voor deze nieuwe feiten. Zij hechtte geen geloof aan de uitleg van VahidJafar dat hij de drugs en het geld in bewaring had gekregen van iemand. Advocaat John Maes vroeg de rechters om VahidJafar geen nieuwe straf te geven maar deze nieuwe feiten te laten opslorpen door zijn veroordeli­ng tot zes jaar van eind vorig jaar.

De man zelf legde de rechters nog uit dat hij was hervallen in het gebruik van cocaïne omdat hij zonder werk was geraakt. Nochtans had hij al bewezen dat hij ook zonder drugs kon. Hij had een bezinnings­reis gemaakt naar Mexico en was daar zonder problemen afgekickt. De rechter doet een uitsrpaak op 15 juli. (HLN)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname