Times of Suriname

Jim Carrey een verslaafde psychopath­ische controlefr­eak

-

Jim Carrey staat bekend als de goedlachse, soms wat irritante, sympathiek­e komiek, maar zijn voormalige schoonzoon Alex Santana omschrijft hem juist als een aan cocaïne verslaafde psychopath­ische controlefr­eak. Het lijkt de laatste tijd eerder regel dan uitzonderi­ng dat populaire en ogenschijn­lijk lieve acteurs een donkere schaduwzij­de hebben. Ook Jim Carrey, bekend van onder meer Dumb and Dumber, The Mask en Ace Ventura, zou allesbehal­ve een zorgzame en grappige familieman zijn. Dat stelt zijn voormalige schoonzoon Alex Santana in de Primo. Santana was van 2009 tot 2011 getrouwd met Carrey’s dochter Jane en heeft samen met haar een zoon. Hij vertelt geregeld voor langere tijd in het huis van Carrey te hebben gewoond, maar dat was niet omdat het zo gezellig was. “Zo konden we hem kalmeren en enigszins onder controle houden”, legt hij uit.

Volgens Santana had Jim een groot drugsprobl­eem. “Zat hij niet zwaar aan de cocaïne, dan gebruikte hij volop pijnstille­rs en andere legale maar al even verslavend­e producten. Hij gedroeg zich al even gek als sommige van de personages in zijn films. Jim kreeg soms woedeaanva­llen en verviel op andere momenten in een depressie. Daar deed hij dan weer iets aan door zijn dosis cocaïne pijlsnel de hoogte in te jagen. Wanneer het echt niet meer ging, liet hij zich opnemen in gespeciali­seerde klinieken, maar geen van die instelling­en is er ooit in geslaagd hem van de drugs af te helpen.”

Alex is er dan ook van overtuigd dat Carey nog altijd gebruikt, omdat hij gelooft in de ‘artistieke meerwaarde van drugsgebru­ik’. “Jim legde me uit dat hij na het nemen van cocaïne beter kon schilderen. Hij snoof enkele dosissen en ging dan aan de slag. Uiteraard sloeg het nergens op, maar toen vond hij het geniaal. Geloof me, geen pretje om in huis te hebben. Dat druggebrui­k deed al zijn relaties op de klippen lopen en resulteerd­e zelfs in een overlijden.” Carey’s ex Cathriona White overleed op dertigjari­ge leeftijd, kort nadat hun relatie op de klippen was gelopen, aan een overdosis.

(De Telegraaf/Foto: POPSUGAR Middle East)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname