Times of Suriname

Houttruck rijdt voetganger dodelijk aan

- Deze voetganger is maandagavo­nd door een truck aangereden aan de Martin Luther Kingweg. Hij overleed ter plekke. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

PARAMARIBO - Een houttruck heeft de voetganger Lucas Harpal (54) maandagavo­nd rond halfnegen dodelijk aangereden aan de Martin Luther Kingweg. De voetganger is de 39ste verkeersdo­de van dit jaar.

Kort voor de aanrijding reed de truckbestu­urder MV (25) over de Martin Luther Kingweg komende vanuit de richting van Houttuin en gaande in die van Paranam. De voetganger stak ter hoogte van zijn werkplaats de weg over. Hij zou toen zijn aangereden door de truck, die met vrij hoge snelheid aan kwam rijden. De bestuurder probeerde nog uit te wijken toen hij de voetganger zag, maar het gelukte hem niet. Harpal werkte als bewaker voor een bedrijf. De krant verneemt dat hij door een familielid was afgezet op de plaats. Volgens verklaring van omstanders ging hij naar de winkel om soft te kopen. Hij bracht die voor andere bewakers in de buurt en besloot weer naar zijn werkplaats aan de overkant te gaan. Daarom stak hij de straat over. Er was sprake van een remspoor van tientallen meters tussen de truck en het ontzielde lichaam. De bestuurder van de truck is intussen na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. Zijn rijbewijs was vorige week ingevorder­d aan de Afobakaweg toen hij de maximumsne­lheid had overschred­en. Hij reed ten tijde van de aanrijding zonder rijbewijs. De truck heeft schade aan de voorzijde. Op de plaats waar de aanrijding plaatsvond, was het vrij donker. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname