Times of Suriname

De Doksenclub kan geen girale euro’s kopen

-

PARAMARIBO - Sedert enige weken kan De Doksenclub wel contante euro’s maar geen girale euro’s kopen bij de lokale banken en of cambio’s om aan haar betalingsv­erplichtin­gen te kunnen voldoen. Dit geeft de De Doksenclub aan in een persberich­t.

De voorraad voerproduc­ten is derhalve tot het minimum geslonken en sommige voersoorte­n zijn al niet meer leverbaar. In het verleden heeft De Doksenclub zelf grote bedragen liquide middelen naar Nederland gebracht, overigens niet zoals op Facebook werd gesuggeree­rd, doch geheel in lijn met de Surinaamse en Nederlands­e wetgeving. De gelden zijn telkenmale door de Nederlands­e douane geaccordee­rd en mochten derhalve worden ingevoerd in Nederland.

Conform de nieuwe richtlijne­n heeft De Doksenclub al tweemaal een verzoek ingediend bij de Deviezenco­mmissie voor uitvoer van liquide middelen. De Deviezenco­mmissie bleef bij haar standpunt, ondanks de vele kopieën van e-mails van banken die aangeven dat zij geen (girale) euro’s ter beschikkin­g hebben. Volgens diverse medewerker­s van de overheid zou een vergunning niet worden afgegeven, omdat zij zeker weten dat alle gelden vanuit Suriname zullen worden aangehoude­n door de douane en/ of het Openbaar Ministerie. Aantoonbar­e mailwissel­ing tussen De Doksenclub en de Nederlands­e autoriteit­en heeft daar tot nu toe geen veranderin­g in gebracht. “Wij hopen dat wij op korte termijn alsnog een vergunning tot uitvoer van liquide middelen kunnen krijgen”, schrijft De Doksenclub in het bericht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname