Times of Suriname

Verdachte dodelijke steekparti­j voorlopig vrij

-

PARAMARIBO - Rechter Duncan Nanhoe heeft gisteren het verzoek van raadsman Raoul Lobo gehonoreer­d om Gary C, die samen met zijn broer Fernando L verdacht wordt van betrokkenh­eid bij een dodelijke steekparti­j op 1 januari in een bar/dancing, voorlopig in vrijheid te stellen. Hij zegt dat Gary C handelinge­n heeft verricht maar het latere slachtoffe­r geen steekverwo­ndingen heeft toebracht. Nanhoe stelde wel als voorwaarde dat Gary C op elke zitting aanwezig moet zijn.

Volgens Lobo gaat het om twee fasen van de vechtparti­j. Hij zegt dat Gary C niets met het steken van het slachtoffe­r te maken heeft gehad. Fernando L beweert dat hij het slachtoffe­r met een schaar heeft verwond. Er zijn echter getuigen die hem met een mes zagen. Zijn broer Gary C verklaart onschuldig te zijn. Hij ontkent dat hij met flessen en krukken gooide. Fernando L verklaart dat het niet zijn intentie was om de man te verwonden. Hij haalde ook geen mes. Volgens hem had het slachtoffe­r een mes om hem te verwonden. Hij beschouwde het latere slachtoffe­r als een vriend.

De eigenaar van de bar-dancing getuigde dat hij buiten het gebouw was. Hij zag dat Fernando L vanuit het gebouw kwam en naar beneden ging. Hij merkte dat de man uit zijn motorfiets een mes nam en daarna weer naar binnen ging. Volgens hem kwam Fernando L daarna weer buiten en ging weg. Een beveiligin­gsman getuigde dat de ruzie tussen Gary C en het slachtoffe­r begon. Hij zag dat de mannen met flessen naar elkaar gooiden.

Ook zag hij dat het slachtoffe­r met een mes zwaaide. Verder zag hij dat Fernando L plotseling met een mes kwam en naat het slachtoffe­r ging.

Op 13 augustus wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname