Times of Suriname

De klok tikt voor Real Madrid

-

VOETBAL - Real Madrid is hem liever kwijt dan rijk, maar Gareth Bale meldde zich maandag gewoon voor de voorbereid­ing voor het nieuwe seizoen. Nu de transferma­rkt in Engeland al over een maand sluit, is nog altijd onduidelij­k waar de toekomst van de Welshman ligt.

Niet als het aan hem ligt overigens. De afgelopen weken is al meerdere keren naar buiten gekomen dat Bale bij Real wil blijven, hoewel de club in duidelijke bewoording­en heeft laten weten dat hij niet voorkomt in de plannen van trainer Zinedine Zidane. Die hoopt volgens Spaanse media nog altijd dat de linksbenig­e aanvaller deze zomer vertrekt. Dat geldt ook voor de fans van De Koninklijk­e. Bale werd afgelopen seizoen met grote regelmatig getrakteer­d op een fluitconce­rt in het eigen Estádio Santiago Bernabéu. Maandag bleek bij zijn aankomst op trainingsc­omplex Valdedebas dat er in dat opzicht nog weinig was veranderd. Het kleine groepje fans dat aanwezig was, joelde hem opnieuw uit.

Gareth Bale scoorde 102 keer in 231 officiële duels voor Real Madrid. Twee daarvan maakte hij op 26 mei 2018 in de Champions Leaguefina­le tegen Liverpool. De man die Real in 2018 met twee goals (waarvan één prachtige omhaal) nog langs Liverpool leidde in de Champions Leaguefina­le en in 2013 met 101 miljoen euro nog de grote aankoop was, is dus niet langer gewenst in Madrid. De vraag is alleen: welke club is na een weinig overtuigen­d seizoen bereid diep in de buidel te tasten voor de alweer 29 jaar oude Bale? (VI)

 ??  ?? Gareth Bale heeft zich aangemeld voor de training van Real Madrid, dat hem wil verkopen. (Foto: AD)
Gareth Bale heeft zich aangemeld voor de training van Real Madrid, dat hem wil verkopen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname