Times of Suriname

Messi in slechtste team Copa América

-

VOETBAL - Lionel Messi is door het Braziliaan­se Globo Esporte opgenomen in het slechtste team op de Copa América. De Argentijn wist op dit toernooi maar een keer het net te vinden en dat was tegen Paraguay vanaf het elfmeterst­ip. Hij gaf ook maar een keer een assist. Hij kon zijn land in de halve finales niet langs Brazilië loodsen. De vedette van Barcelona leverde na de verloren halve finale felle kritiek op de arbitrage en kreeg in de troostfina­le een rode kaart na een opstootje met Gary Medel. Messi weigerde vervolgens zijn bronzen medaille op te halen.

Verder is ook David Neres van Brazilië opgenomen in het slechtste team van Copa América. De Ajax-aanvaller veroverde een basisplaat­s onder bondscoach Tite, maar raakte deze door tegenvalle­nde prestaties al vroeg in het toernooi kwijt. In de eerste wedstrijd tegen Bolivia (3-0) deed Neres 81 minuten mee. Tegen Venezuela (0-0) kon Neres opnieuw geen potten breken en hij moest zijn basisplaat­s vervolgens afstaan aan Grêmio-aanvaller Éverton Soares. Neres speelde daarna geen enkele keer meer op het toernooi.

Het beste team volgens

Gallese (Peru), Dani Alves (Brazilië), Thiago Silva (Brazilië), Giménez (Uruguay), Arzamendia (Paraguay), Paredes (Argentinië), Aránguiz (Chili), Flores (Peru), Gabriel Jesus (Brazilië), Guerrero (Peru), Éverton (Brazilië).

Het slechtste team volgens

Arias (Chili), Quintero (Ecuador), Medel (Chili), Otamendi (Argentinië), Beausejour (Chili), Valverde (Uruguay), Antonio Valencia (Ecuador), De Arrascaeta (Uruguay), Di María (Argentinië), Messi (Argentinië), Neres (Brazilië). (Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname