Times of Suriname

Nissan belicht bijgewerkt­e Navara

-

Begin vorige maand liet Nissan de eerste afbeelding­en van de optisch zeer subtiel gefacelift­e Navara zien. Nu belicht het merk de bijgewerkt­e pick-up uitvoerige­r.

Nissan meldde al dat de Navara op technisch vlak aangescher­pt zou worden, maar omschreef niet welke gevolgen dat voor de techniek had. De 190 pk sterke variant van de 2.3 dCi-dieselmoto­r levert wederom 190 pk, maar de basismotor komt wel over meer kracht te beschikken. De voorheen 160 pk en 403 Nm sterke viercilind­er biedt nu 163 pk en 425 Nm. Net als de 190 pk sterke variant van de 2.3 heeft deze basisdiese­l nu niet één, maar twee turbo’s. Andere aanpassing­en aan de motoren: Nissan past nieuwe zuigers toe en de blokken hebben met 15,1:1 een lagere compressie­verhouding dan voorheen (15,4:1). Daarnaast is het koelsystee­m onder handen genomen en monteert Nissan een nieuw uitlaatsys­teem.

Nissan geeft de Navara verder een nieuwe handgescha­kelde zesbak en maakt melding van een herzien onderstel dat de auto comfortabe­ler moet maken en het laadvermog­en vergroot. De King Cab-variant kan, afhankelij­k van de gekozen versie, 55 tot 95 kilo meer meezeulen dan voorheen. Voor de Double Cab ligt deze waarde op 54 tot 114 kilo. Daar blijven de aanpassing­en niet bij. De optionele zeventraps automaat is opnieuw afgesteld en moet sneller en soepeler zijn werk doen. Om de boel weer fatsoenlij­k tot stilstand te brengen, monteert Nissan grotere schijfremm­en. Niet alleen voor, maar ook achter; het is dus gedaan met de trommelrem­men. De standaard wielmaat is nu 17 in plaats van 16 inch. In het interieur gebruikt Nissan een infotainme­ntsysteem dat gekoppeld is aan een 8 in plaats van voorheen 7 inch groot display. Het systeem moet sneller op input reageren. Informatie voor de Nederlands­e markt volgt spoedig. (AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname