Times of Suriname

Renault Duster onder het mes

-

De huidige tweede generatie Dacia Duster rijdt in onder andere Zuid-Afrika rond als Renault Duster. In diverse Zuid-Amerikaans­e en Aziatische landen is de vorige generatie Duster gewoon nog te koop. In India gaat die auto nu onder het mes. De Indiase afdeling van Renault bouwt in Chennai nog altijd de vorige generatie Duster. Net als met veel modellen van het Roemeense merk het geval is, gaat de Duster her en der als Renault door het leven. De huidige tweede generatie Duster bestaat al als Renault, maar ook het vorige model is gewoon nog - als Renault - in leven. Het lijkt er op dat hij dat nog wel even blijft, want voor de Indiase markt is nu een bijgeschaa­fde versie gepresente­erd.

De Renault Duster krijgt een herziene grille waarmee hij beter past bij zijn Renaultbro­eders. Niet alleen is de vorm van de grille anders, ook de concrete invulling ervan is voor de Duster nieuw. Ook een noviteit: aan weerszijde­n van de grille monteert Renault nieuwe koplampen, exemplaren met ingebouwde led-strips die afwijken van de exemplaren die Dacia in ons deel van de wereld op de vorige Duster plaatste. Andere aanpassing­en aan het exterieur van de Duster hebben betrekking op de voorbumper, een exemplaar met nieuwe skidplates en kunststof aankleding rond de mistlampen. Renault zet verder vers lichtmetaa­l en twee nieuwe lakkleuren op de lokale prijslijst.

Ook opmerkelij­k is de wijziging die Renault in het interieur van de Duster doorvoert. De nuchtere SUV profiteert van een gewijzigd stuurwiel en krijgt een herziene middencons­ole met meer rechthoeki­ge in plaats van ronde ventilatie­roosters. Daarnaast verbetert Renault het materiaalg­ebruik. Het merk spreekt van de aanwezighe­id van ‘soft touch’-materialen voor de deurpanele­n. Het instrument­arium is op detailnive­au aangepast, maar relevanter is de komst van Renaults MediaNAV Evolutionm­ultimedias­ysteem dat zaken als Apple Carplay en Android Auto ondersteun­t. Geen wijziginge­n op de motorenlij­st en dat betekent ook hier weer 1,5-liter grote benzineen dieselmoto­ren. De benzinemot­or is 106 pk en 142 Nm sterk en is standaard gekoppeld aan een handgescha­kelde vijfbak, al levert Renault ook een cvt-transmissi­e. De 1.5 dCi diesel is er met 85 en met 110 pk. De lichtste variant is er alleen met handgescha­kelde vijfbak. De 110 pk sterke variant is altijd is leverbaar met een handgescha­kelde zesbak en kan met en zonder vierwielaa­ndrijving worden besteld. Liever een gerobotise­erde zesbak? Kan ook, maar dan is vierwielaa­ndrijving geen optie. (AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname