Times of Suriname

PepsiCo overtreft winstverwa­chting

-

NEW YORK - PepsiCo heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst geboekt. Dit bleek gisteren voorbeurs na publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal van de Amerikaans­e frisdrank- en snackgigan­t. CEO Ramon Laguarta zei op basis van de prestaties in de eerste helft van het jaar en de geboekte vooruitgan­g met zijn strategisc­he prioriteit­en er vertrouwen in te hebben de eerder dit jaar gecommunic­eerde financiële doelstelli­ngen te zullen realiseren. PepsiCo boekte in de 12 weken eindigend op 15 juni een operatione­le winst van USD 2,7 miljard, in vergelijki­ng met USD 3 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van USD 2 miljard, tegenover USD 1,8 miljard een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg USD 1,54 per aandeel. Vooraf door FactSet Research geraadplee­gde analisten rekenden op USD 1,50 per aandeel. De omzet steeg van USD 16,1 miljard vorig jaar naar USD 16,4 miljard het afgelopen kwartaal.

Outlook

De ondernemin­g verwacht over 2019 nog steeds een autonome groei van 4 procent, nadat het 4,5 procent in het afgelopen kwartaal was en in de eerst zes maanden zelfs 4,8 procent.

De aangepaste winst per aandeel daalt dit jaar met vermoedeli­jk 3 procent, of USD 5,50, als gevolg van minder gunstig valutakoer­sen. Het bedrijf wil USD 5 miljard dividend uitkeren en voor 3 miljard euro eigen aandelen inkopen.

Het aandeel PepsiCo noteerde in de elektronis­che handel voorbeurs 0,5 procent hoger. (Beursduive­l/Foto: PR Newswire)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname