Times of Suriname

Amerikaans­e vuurt kogel af die niet auto maar echtgenoot raakt

-

Een Amerikaans­e zit in de cel na een geval van verkeersag­ressie met zware gevolgen. Erica Cole probeerde zaterdag een automobili­st waarmee ze was verwikkeld in een verkeersru­zie te beschieten met een vuurwapen. De vrouw vuurde een kogel af, maar die belandde in de schedel van haar echtgenoot, mede-inzittende in haar auto. Echtgenoot Nicolas Cole raakte zwaargewon­d. Volgens plaatselij­ke media is zijn toestand stabiel. Op maandag verbleef hij nog altijd op de intensive care.

Het onderzoek naar het incident is nog niet afgerond. Volgens de sheriff van Cullman County raakte Cole met een niet nader genoemde autobestuu­rder zaterdagav­ond rond 18.45 uur in een ruzie verwikkeld. De precieze aanleiding is niet bekend. Het leidde tot een achtervolg­ing tussen de dunbevolkt­e plaatsen Dodge City en Bremen over een afstand van zo’n tien kilometer. De ruzie eindigde voor een niet nader genoemde woning in Bremen, de woonplaats van het echtpaar Cole.

Het is nog niet duidelijk of Erica of Nicolas aan het stuur zat. Evenmin blijft het gissen of het vuurwapen al in de auto zat, dan wel dat de vrouw naar binnen in de woning liep, het wapen nam en vervolgens de auto trachtte te beschieten. De in hechtenis genomen Cole wordt beschuldig­d van onder meer poging moord en geweldpleg­ing. Als ze een borgsom van 30.000 dollar kan betalen, mag ze de gevangenis verlaten. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname