Times of Suriname

OR brandweer Amsterdam houdt het voor gezien

-

AMSTERDAM De ondernemin­gsraad van de Amsterdams­e brandweer stapt op. In een brief aan brandweerc­ommandant Leen Schaap laat ORvoorzitt­er Stéphane Conings weten dat Schaaps opvolger, die rond 1 oktober wordt verwacht, fris kan beginnen met eveneens nieuwe gezichten aan de kant van de ondernemin­gsraad. Sinds het rapport van generaal buiten dienst Peter van Uhm december over de stappen die de brandweer moet nemen om weer een soepele organisati­e te worden, hoopte iedereen dat de rust zou kunnen wederkeren. Niets blijkt echter minder waar. Hoewel Van Uhms maandenlan­ge onderzoek en daarbij behorend rapport nog steeds als richtlijn geldt, is het wantrouwen tussen partijen nog steeds onoverbrug­baar groot.

ORvoorzitt­er Conings schetst in een nieuw schrijven aan Schaap, dat van gisteren dateert en rondgaat tussen brandweerl­ieden op de werkvloer, de huidige situatie die als onwerkbaar wordt ervaren. Conings schrijft: “De majeure inspanning (over een langere periode) die door de korpsleidi­ng en de ondernemin­gsraad gedaan worden om het vertrouwen te herstellen, levert op geen enkele wijze progressie op. Integendee­l; de verhouding­en en omgangsvor­men zijn tot een bedroevend laag niveau gedaalden er is tot op heden, ondanks alle inspanning­en, geen fatsoenlij­k overleg mogelijk.”

Conings ziet met lede ogen aan dat het bedrijfsbe­lang van de Amsterdams­e brandweer en diens medewerker­s in gevaar komt. “De OR heeft daarom besloten nieuwe verkiezing­en uit te schrijven, zodat de komende nieuwe brandweerc­ommandant de kans krijgt om echt een nieuwe, productiev­e start te maken richting een moderne en flexibele organisati­e die we behoren te zijn en waar de burger, onze klant, recht op heeft”, valt in het schrijven te lezen.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname