Times of Suriname

Herten in Japan dood na eten plastic

-

JAPAN - Negen herten zijn in het beroemde Japanse Nara Park gestorven na het inslikken van plastic zakken. Een natuurbesc­hermingsor­ganisatie denkt dat het toegenomen toerisme de oorzaak is van het zwerfplast­ic.

De Nara Deer Preservati­on Foundation zei dat er massa’s plastic zakken en snackverpa­kkingen werden gevonden in de magen van de herten die tussen maart en juni dit jaar doodgingen. Een hert bleek zelfs 4,3 kilo plastic in de maag te hebben, zei een woordvoerd­er van de organisati­e.

Het pittoreske park, in de oude Japanse hoofdstad Nara, herbergt meer dan duizend herten, die ook door de straten kunnen dwalen op zoek naar smakelijke hapjes die toeristen aanbieden.

Het is toeristen verboden om herten naast bepaalde crackers nog ander eten te geven, maar sommige bezoekers storen zich niet aan die boodschap. “De herten denken waarschijn­lijk dat de snacks en de plastic verpakking­en waar het in zit beide voedsel zijn”, zei de woordvoerd­er, terwijl de dieren normaal gesproken alleen gras en eikels aten.

“Ze kunnen ook plastic zakken eten die op de grond vallen”, zei hij, eraan toevoegend dat dergelijke gevallen zijn toegenomen vanwege het groeiend aantal bezoekers. Het uitgestrek­te park dat ook eeuwenoude houten tempels en heiligdomm­en bevat, is een belangrijk­e toeristisc­he trekpleist­er. Het aantal toeristen dat de stad Nara bezoekt, is de afgelopen jaren toegenomen, tot zestien miljoen bezoekers in 2017.

(De Telegraaf)

 ??  ??
 ??  ?? Een vrijwillig­er ruimt plastic op in het bekende Japanse Nara Park. (Foto: BN DeStem)
Een vrijwillig­er ruimt plastic op in het bekende Japanse Nara Park. (Foto: BN DeStem)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname