Times of Suriname

Rapinoe uit opnieuw stevige kritiek op president Trump

-

VOETBAL - Megan Rapinoe heeft drie dagen na het veroveren van de wereldtite­l met de Verenigde Staten opnieuw stevige kritiek geuit op president Donald Trump. De sterspeler van het Amerikaans­e vrouwenelf­tal benadrukte daarnaast nog een keer dat zij en de rest van het team niet naar het Witte Huis gaat.

“Je politieke boodschap sluit mensen uit”, zei Rapinoe gisteren in een interview met CNN, toen haar gevraagd werd wat ze tegen Trump zou willen zeggen. “Je sluit mij uit, je sluit mensen uit die op mij lijken, je sluit mensen uit die een andere huidskleur hebben en je sluit zelfs Amerikanen uit die jou misschien wél steunen.” Rapinoe, die al langer vecht voor de rechten van onder meer de LBGTgemeen­schap in de VS, sprak zich al uit tegen het beleid van president Trump. De aanvaller zei aan het begin van het WK dat ze zou bedanken voor een huldiging in het Witte Huis, mocht de VS wereldkamp­ioen worden. De 34jarige Rapinoe haalde zich daarmee de woede van Trump zelf op haar hals. “Ik ben een groot fan van de Amerikaans­e voetbalste­rs, maar Megan moet eerst winnen voordat ze praat”, schreef de president gisteren op Twitter. “Megan moet respect hebben voor ons land, het Witte Huis en onze vlag.” Hoewel Trump na de veelbespro­ken uitspraak van Rapinoe liet weten dat het Amerikaans­e team hoe dan ook een uitnodigin­g zou krijgen, is dat er nog niet van gekomen. Ook na de zege op Oranje in finale (20) is de kersverse wereldkamp­ioen nog niet welkom geheten in het Witte Huis. “En als die er wel komt, zal ik niet gaan. Hetzelfde geldt voor elk teamgenoot met wie ik het er uitgebreid over heb gehad. Ik denk eerlijk gezegd dat niemand in het team daar interesse in heeft”, aldus Rapinoe.”Er zijn zoveel andere mensen met wie ik graag betekenisv­olle gesprekken zou willen voeren en die daadwerkel­ijk voor veranderin­gen in Washington kunnen zorgen. Dat doe ik liever dan dat ik naar het Witte Huis ga.”

De selectie van de Verenigde Staten wordt woensdag gehuldigd door een zogenoemde ticker-tape parade in New York. De Amerikaans­e vrouwen kroonden zich voor de vierde keer en voor het tweede jaar op rij tot wereldkamp­ioen. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname