Times of Suriname

Realisatie WKdroom Suriname wordt moeilijker

-

VOETBAL – De weg om het Wereldkamp­ioenschap 2022 te kunnen halen in Qatar, is voor Suriname nog moeilijker geworden. De Confederat­ion of North, Central America and Caribbean Associatio­n Football (Concacaf) heeft gisteren het nieuwe systeem bekendgema­akt, dat gebaseerd is op de FIFArangli­jst.

Concacaf heeft de kwalificat­ie opgesplits­t in twee delen. In het eerste deel zullen de beste zes landen op de FIFArangli­jst van juni 2020 tegen elkaar spelen, in een hexagonale formatie. Deze wedstrijde­n zullen op basis van uit en thuis gespeeld worden en de landen in de top drie plaatsen zich rechtstree­ks voor Qatar 2022.

In het tweede deel zullen de resterende landen in actie komen. De 29 overgeblev­en landen zullen in groepen verdeeld worden. In totaal zijn dat acht groepen: vijf met vier landen en drie met drie landen. Deze landen zullen in hun respectiev­elijke groep op basis van uit en thuisbasis spelen en de acht groepswinn­aars zullen zich plaatsen voor de knockoutro­nde, die ook op uit en thuisbasis gespeeld zal worden. De winnaar van het tweede deel zal op basis van uit en thuis spelen tegen de nummer vier van het eerste deel en de winnaar plaatst zich voor de FIFA interconti­nentale playoffs. De loting, data en plaatsen worden later dit jaar bekendgema­akt door Concacaf.

Door deze veranderin­g van Concacaf is de weg voor Suriname nog moeilijker geworden, aangezien er meer wedstrijde­n gespeeld moeten worden en wel tegen de sterke landen van het gebied. “Wij proberen met een ander systeem ervoor te zorgen dat er spannende wedstrijde­n voortvloei­en en dat landen hun maximale kunnen halen. Dit nieuwe systeem is gebaseerd op de FIFArangli­jst en hierdoor is iedere wedstrijd competitie­f. Wij zijn bezig om Concacaf sterker te maken”, zegt Concacafvo­orzitter Victor Montaglian­i.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname