Times of Suriname

Senegal naar halve finale Africa Cup

-

VOETBAL Senegal heeft zich woensdag ten koste van Benin geplaatst voor de halve finale van de Afrika Cup. De formatie van bondscoach Aliou Cissé was de gehele wedstrijd dominant in balbezit, maar wist uiteindeli­jk met een miniem verschil te winnen: 10. Idrissa Gueye was met het enige doelpunt in de tweede helft goud waard voor Senegal, terwijl Sadio Mané twee treffers afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. De favoriet voor de eindzege maakt zich op voor de confrontat­ie met Madagaskar of Tunesië op 14 juli. Beide landen staan donderdag tegenover elkaar. Cheikhou Kouyaté gaf halverwege de eerste helft de eerste waarschuwi­ng af namens Senegal. De centrale verdediger van Crystal Palace zag zijn kopbal echter naast het doel verdwijnen. Jordan Adeoti was namens Benin dicht bij de openingstr­effer. Net voor het rustsignaa­l kwamen achtereenv­olgens Keita Baldé en M’Baye Niang in kansrijke positie, maar het leverde Senegal wederom geen voorsprong op.

Mané, die eerder op de Afrika Cup twee strafschop­pen miste, dacht na bijna een uur spelen de 10 te hebben aangeteken­d. Arbiter Mustapha Ghorbal keurde het doelpunt echter af wegens buitenspel, op aanraden van de VAR. Kort daarna miste Olivier Verdon een opgelegde kans voor Benin, dat door hulp van Senegal bijna alsnog aan de leiding kwam. Alfred Gomis schatte een terugspeel­bal van Youssouf Salaby helemaal verkeerd in. De doelman had echter alle geluk van de wereld dat de bal maar net naast ging.

Aan de andere kant was het wel raak voor Senegal. Gueye rondde een vlotlopend­e aanval bekwaam af. Het goede voorbereid­ende werk was van Mané. Hij leek even later de voorsprong te verdubbele­n. Scheidsrec­hter Ghorbal had echter andere plannen en annuleerde het doelpunt, opnieuw met buitenspel als reden. Benin eindigde het duel met tien spelers, omdat Verdon de doorgebrok­en Gueye onderuit haalde en de rode kaart kreeg voorgehoud­en. Mané, die in de slotminuut nog geel kreeg wegens een vermeende handsbal, en consorten hadden de voorsprong makkelijk kunnen uitbreiden in de slotfase, maar het bleef bij 10.

(VP)

 ??  ?? Cebio Soukou van Benin probeert langs Cheikhou Kouyate van Senegal te gaan. (Afcon)
Cebio Soukou van Benin probeert langs Cheikhou Kouyate van Senegal te gaan. (Afcon)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname