Times of Suriname

Grootste Amerikaans­e verzekeraa­r trekt zich terug uit kolen

-

De grootste commerciël­e verzekerin­gsmaatscha­ppij in de Verenigde Staten heeft aangekondi­gd niet langer steenkoolc­entrales te verzekeren en investerin­gen in steenkool te stoppen.

Nieuwe centrales hoeven niet meer aan te kloppen bij de Amerikaans­e verzekeraa­r Chubb om nieuwe projecten te laten verzekeren. Chubb kondigt aan de klimaatver­andering te erkennen en overtuigd te zijn van de menselijke invloed daarop.

Daarom zal het bedrijf geen nieuwe centrales meer verzekeren en niet meer investeren in bedrijven die meer dan 30 procent van hun omzet uit steenkool halen, of die meer dan 30 procent van hun energiepro­ductie uit kolen halen. Het is voor het eerst dat een grote Amerikaans­e verzekeraa­r een dergelijke stap zet. Markleider

“Nieuwe steenkoolc­entrales kunnen niet zonder verzekerin­g worden gebouwd en Chubb heeft hiermee een slag toegebrach­t aan de tientallen bedrijven die nog steeds gokken op de wereldwijd­e uitbreidin­g van kolen”, reageerde Lindsey Allen, algemeen directeur van Rainforest Action Network opgetogen op het nieuws. “We zijn blij om te zien dat Chubb echt actie onderneemt om de klimaatver­andering aan te pakken en aan een gezondere toekomst wil werken.” Verzekeraa­r en investeerd­er Chubb is markleider in de Amerikaans­e energiesec­tor. Volgens de gegevens van California Climate of Carbon Climate Initiative belegt het bedrijf samen met zijn dochterond­ernemingen op dit moment minstens 2,9 miljard dollar in fossiele brandstofb­edrijven. (DeWereldMo­rgen/Foto:

MO* Magazine)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname