Times of Suriname

Uitspraak zaak zware mishandeli­ng over twee weken

-

PARAMARIBO - De rechter doet op 25 juli uitspraak in de zaak tegen Abryan V, Morino L en Furgill D, die verdacht worden van zware mishandeli­ng. Vorige week heeft de rechter deze zaak uitgesteld.

Morino L heeft reeds in zijn laatste woord aangegeven dat hij onschuldig is. “Het is jammer wat met het slachtoffe­r is gebeurd.” Hij zegt dat hij in het binnenland was en hoorde dat de politie hem nodig had. Morino L heeft zich toen aangemeld en heeft meegewerkt aan het onderzoek. Hij voert aan dat Furgill D heeft aangegeven dat hij het strafbare feit heeft gepleegd. Hij vroeg de rechter hem naar huis te sturen, omdat deze straf voor hem onterecht is en zijn toekomst zal vernietige­n. Abryan V voerde in haar laatste woord aan dat zij het erg vindt wat gebeurd is. Zij vroeg in vrijheid gesteld te worden. “Ik zit voor iets wat ik niet heb gedaan. Ik ben nog schoolgaan­d”, aldus Abryan V. Haar advocaat Arjan Ramlakhan stelt zich op het standpunt dat dubbele opzet niet is bewezen. Hij vindt dat de vervolging­sambtenaar een schakelred­enering hanteert, dat het slachtoffe­r alleen contact had met Abryan V die op de hoogte was waar zij was. Hij zegt dat er geen plan bestond en niets is geïnitieer­d door Abryan V. De verdachten krijgen juridische bijstand van raadsliede­n Ramlakhan, Shanti Mangre en Edward Redjopawir­o.

Advocaat Georgette Leter heeft zich gevoegd in deze zaak. Zij eist SRD 505.435 aan schadeverg­oeding voor het slachtoffe­r.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname