Times of Suriname

Urenlange stroomstor­ing in New York voorbij

-

NEW YORK- De Amerikaans­e stad New York is zaterdagav­ond getroffen door een grote stroomstor­ing. Delen van de stad, waaronder Midtown Manhattan, zaten urenlang zonder elektricit­eit. Zeker 90.000 huishouden­s zouden door de storing zijn getroffen.

Verkeersli­chten vielen uit, metrostati­ons werden door de storing gehinderd en ook in bedrijfspa­nden kon er moeilijk meer gewerkt worden. Door de plotseling­e storing kwamen bovendien diverse mensen vast te zitten in de lift, schrijven persbureau AP en diverse Amerikaans­e media. Na ongeveer vijf uur was er in de meeste delen van de stad weer stroom. De storing werd mogelijk veroorzaak­t door brand in een transforma­tor. Op sociale media werden foto’s gedeeld van metrostati­ons waar het licht was uitgevalle­n.

Op Broadway zijn voorstelli­ngen niet doorgegaan en zangeres Jennifer Lopez moest haar optreden in Madison Square Garden na drie nummers afbreken vanwege de stroomuitv­al. Ook Times Square, dat normaal verlicht wordt door grote reclamebor­den, was nu behoorlijk donker. De storing volgt bijna exact 42 jaar na de grote stroomstor­ing van 1977 in New York. Toen zat vrijwel de gehele wereldstad zonder elektricit­eit door een bliksemins­lag. Toentertij­d braken rellen uit en werd de storing aangegrepe­n door groepen mensen om winkels te plunderen. Dat leverde uiteindeli­jk USD 310 miljoen aan schade op. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname