Times of Suriname

Dodental door noodweer Nepal naar 47, tientallen gewond of vermist

- Nepal wordt geteisterd door noodweer. Door dit extreme weer zijn er vooralsnog 47 doden gevallen. (Foto: NU)

NEPAL - Het dodental na het noodweer in Nepal is verder opgelopen naar 47. Dat heeft de regering van het land gisteren bekendgema­akt. Gevreesd wordt dat de overstromi­ngen en aardversch­uivingen als gevolg van de hevige moessonreg­ens nog meer dodelijke slachtoffe­rs zullen eisen.

Volgens de regering zijn tot nu toe 28 mensen gewond geraakt. Er zijn nog 29 mensen vermist. Naar hen wordt door reddingswe­rkers gezocht. De vele regenval zorgt sinds donderdag voor grote problemen in Nepal. In het bergachtig­e land en buurland India zorgen modderstro­men ervoor dat meer dan een miljoen mensen hun huis moeten verlaten en wegen onbegaanba­ar zijn.

Het waterpeil van onder meer de Kosi-rivier staat erg hoog, waardoor de rivieren ver buiten hun oevers zijn getreden. Hele dorpen staan inmiddels onder water. Volgens de autoriteit­en is de regen zelf inmiddels iets afgenomen, maar het risico op aardversch­uivingen is nog steeds levensgroo­t. Bewoners van dorpen in de buurt van rivieren en bergketens worden opgeroepen blijven.

waakzaam

te In buurland Bangladesh had men ook te kampen met de gevolgen van de zware moessonreg­ens. Volgens de autoriteit­en zijn in Bangladesh zeker tien mensen om het leven gekomen, waaronder twee kinderen. Duizenden hutjes in vluchtelin­genkampen van de Rohingya werden meegesleur­d door modderstro­men. De meteorolog­ische dienst in Bangladesh meldt dat sinds 2 juli minstens 58,5 centimeter regen is gevallen in het district Cox’s Bazar, waar de kampen staan. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname