Times of Suriname

Kubo valt op bij Real Madrid

-

VOETBAL - Real Madrid rondde in juni de pikante komst van Takefusa Kubo af. De aanvallend­e middenveld­er van achttien jaar is overgekome­n van FC Tokyo en zal in eerste instantie aansluiten bij Real Madrid Castilla, het tweede elftal. Kubo bevindt zich momenteel met de A-selectie van Zinédine Zidane in Montreal en zal ook de rest van de voorbereid­ing in de Verenigde Staten meemaken.

Spaanse media schrijven zondag dat Kubo een goede indruk achterlaat op Zidane en diens technische staf. De aanvallend­e middenveld­er is ongekend populair in zijn vaderland. DAZN kocht de televisier­echten van de Internatio­nal Champions Cup voor Japan alleen vanwege de aanwezighe­id van Kubo bij Real Madrid en ondanks een tijdsversc­hil van dertien uur met de Verenigde Staten. Kubo heeft een verleden in Spanje. Tot 2015 speelde Kubo namelijk in de jeugd van Barcelona, maar als gevolg van het overtreden van de regelgevin­g van de FIFA omtrent minderjari­ge voetballer­s moest hij echter weer terugkeren naar Japan. In dienst van FC Tokyo speelde hij zich wederom in de belangstel­ling van Europese clubs en na het vieren van zijn achttiende verjaardag kon hij de oversteek naar Europa maken.

Een bron van AS binnen Barcelona verzekert zondag dat het moeten laten gaan én het niet terughalen van Kubo ‘een van de grootste fouten van Barcelona in de laatste jaren’ is. Pep Segura, hoofd jeugdoplei­ding van Barcelona, was naar verluidt van mening dat er te veel geld met de terugkeer van de kersverse Japans Ainternati­onal gemoeid was. “Kubo was voorbestem­d om het eerste elftal te halen”, citeren Spaanse media een jeugdtrain­er van Barcelona. Hij wil niet bij naam genoemd worden. “Hij combineerd­e een ongeloofli­jke dosis talent met de discipline waar Japanse voetballer­s zo bekend om staan.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname