Times of Suriname

Amiemba maakt gouden doelpunt

-

VOETBAL - Inter Moengo Tapoe blijft winnen en probeert zo in de buurt te blijven van koploper Robinhood, in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. In het Ronnie Brunswijks­tadion won het team uit Moengo zaterdag van Broki met 1-0, na een 0-0 ruststand.

Trainer Maikel Peel van Broki wilde stunten tegen IMT om het team te weerhouden van het kampioensc­hap. Daarbij voegde Broki het woord bij de daad en IMT had het heel moeilijk om langs de verdedigin­g van Broki te komen. De promovendu­s probeerde via counteraan­vallen tot een doelpunt te komen, maar dit gebeurde niet. Hierdoor gingen de teams met een blanco score naar de kleedkamer.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld, waarin Broki de ruimte klein hield in de verdedigin­g. Toch lukte het aan IMT om de score te openen via Marcel Amiemba:1-0. Hij maakte het doelpunt in de 70ste minuut van de wedstrijd. In de resterende minuten zocht Broki naar de gelijkmake­r, maar zonder succes. IMT pakte de overwinnin­g. Peel zegt dat het doelpunt ongelukkig­erwijs is gevallen en dat heeft zijn team de wedstrijd gekost.

IMT heeft door deze overwinnin­g 68 punten uit 27 wedstrijde­n en staat op de tweede plaats. Broki blijft steken op 30 punten uit 26 wedstrijde­n. Broki heeft ondanks de nederlaag zich kunnen handhaven in de eerste divisie, gezien Santos van Papatam met 3-1 won. Santos staat door de overwinnin­g op de twaalfde plaats met 26 punten uit 24 wedstrijde­n. Papatam blijft steken op zeventien punten uit 26 wedstrijde­n.