Times of Suriname

Suriname kwam tijd tekort

-

VOETBAL - Een slechte eerste helft heeft Suriname de overwinnin­g gekost tegen Saint Lucia, tijdens de Concacaf U-20 meisjesvoe­tbaltoerno­oi in Guyana. Zijn eerste kwalificat­iewedstrij­d in groep A verloor Suriname zaterdag met 3-4, na een 1-2 ruststand.

Bondscoach Aisa Smit zegt dat de overwinnin­g er wel in zat. “Wij hebben in de laatste twintig minuten getoond, dat de meisjes wel kunnen domineren. Echter, wij kwamen in tijdnood.” Ondanks de nederlaag was de bondscoach vooral tevreden over het spel. “Het waren enkele fouten die ons de wedstrijd hebben gekost. Wij moeten nu alles doen om de tweede wedstrijd in overwinnin­g om te zetten. Ik geloof nog steeds dat wij de volgende ronde kunnen halen, alleen moeten wij de wedstrijde­n vanaf nu winnen.”

Suriname kwam in de veertiende minuut op een achterstan­d, nadat Britanya St Prix het net vond voor Saint Lucia: 1-0. Suriname vocht zich terug en in de 22ste minuut maakte Orthea Riley de score gelijk, maar kon deze stand niet lang houden. Zes minuten later bepaalde Tanika Bernard de ruststand op 2-1. In de tweede helft startte Saint Lucia veel beter en nam binnen de kortste keren een ruime voorsprong, door twee doelpunten van Bernard: 4-1. Zij maakte de doelpunten in de 57ste en 64ste minuut. De Surinaamse spelers gaven het niet op en het team vocht zich terug. In de 76ste minuut verkleinde Riley de achterstan­d naar 4-2. Hierna gooide Suriname alles in de aanval, maar de aansluitin­gstreffer kwam heel laat in de wedstrijd. Cady Chin-See-Chong maakte in de 97ste minuut het derde doelpunt, maar verder dan dit kwam Suriname niet. Slechts de nummers één en twee gaan over naar de knockoutfa­se van de finalerond­e. Hierdoor kan Suriname zich geen misstappen meer permittere­n in de resterende wedstrijde­n. Het nationaal team komt op 17 juli in actie tegen Bermuda, twee dagen later is Antigua en Barbuda de tegenstand­er en op 21 juli is de laatste partij in groep A tegen gastland Guyana.

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Suriname en Saint Lucia.
(Foto: Concacaf)
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Suriname en Saint Lucia. (Foto: Concacaf)