Times of Suriname

PSG neemt Diallo over

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in (PSG) gaat zich versterken met Abdou Diallo, zo meldde L’Équipe gisteravon­d. De aanvoerder van Jong Frankrijk maakt naar verluidt voor een bedrag van 32 miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar de Franse grootmacht. Het contract van de centrumver­dediger bij de Bundesliga­club liep nog door tot aan de zomer van 2023. De overgang van Diallo naar PSG komt niet geheel uit de lucht vallen. Eerder deze maand gaf de talentvoll­e verdediger in het Franse tijdschrif­t nog aan dat hij niet onwelwille­nd tegenover een verhuizing naar Parijs staat. “Iedere talentvoll­e speler in Europa die zegt dat het project van Paris Saint-Germain niet interessan­t is, is niet geloofwaar­dig”, aldus Diallo. PSG is deze zomer hard op zoek naar een nieuwe centrumver­dediger en was lang in de race voor Matthijs de Ligt. De Ajax-verdediger is echter op weg naar Juventus. De club uit de Ligue 1 schakelde door en lijkt met Diallo de gewenste versterkin­g binnen te hebben. De 23-jarige verdediger werd opgeleid door AS Monaco en maakte na een verhuurper­iode bij Zulte Waregem in 2017 de overstap naar FSV Mainz. Na een jaar wist Dortmund genoeg en telde het 28 miljoen euro voor hem neer. Na een seizoen, waarin hij 28 keer in actie kwam in de Bundesliga, gaat Diallo de Duitse topclub al verlaten. Na Ander Herrera (Manchester United), Pablo Sarabia (Sevilla), Marcin Bulka (Chelsea) en Mitchel Bakker (Ajax) wordt Diallo de vijfde zomeraanwi­nst voor Paris Saint-Germain. (VI)

 ??  ?? James Rodríguez die teruggekee­rd is naar Real Madrid, wil naar Atlético Madrid verkassen in plaats van Napoli. (Foto: AD)
James Rodríguez die teruggekee­rd is naar Real Madrid, wil naar Atlético Madrid verkassen in plaats van Napoli. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname