Times of Suriname

Soldado verrast met vertrek

-

VOETBAL - Roberto Soldado vervolgt zijn loopbaan bij Granada, zo wist onder meer Marca gisteren te melden. De 34-jarige aanvaller meldt zich vandaag bij de promovendu­s voor de medische keuring. Komen daar geen noemenswaa­rdige problemen aan het licht, dan tekent Soldado een eenjarige verbinteni­s, met de optie op een tweede seizoen. De routinier had een transfervr­ije status na zijn vertrek bij Fenerbahçe.

Soldado plaatste afgelopen week een foto op zijn Instagram-account, waarop zijn paspoort en een boarding pass zichtbaar waren. Hiermee wilde de Spaanse aanvaller waarschijn­lijk aangeven, dat een transfer aanstaande was. Levante werd in de Spaanse media ook in verband gebracht met de twaalfvoud­ig internatio­nal van Spanje, die de voorkeur aan Granada lijkt te hebben gegeven.

Voor Soldado kwam in juni een einde aan een tweejarig dienstverb­and bij Fenerbahçe. In Turkije wist de Spanjaard 19 doelpunten en 11 assists te produceren in 59 optredens. De optie om de samenwerki­ng te verlengen werd echter niet gelicht door de clubleidin­g. Soldado speelde buiten Spanje ook voor Tottenham Hotspur, dat in 2013 ruim dertig miljoen euro betaalde aan Valencia.

Soldado kwam in eigen land verder uit voor Real Madrid, Osasuna, Getafe en Villarreal. De ervaren aanvaller is de derde zomeraanwi­nst van het naar LaLiga gepromovee­rde Granada. In een eerder stadium werden Fede Vico (Leganés) en Neyder Lozano (transfervr­ij na zijn vertrek bij Elche) aan de selectie toegevoegd. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname