Times of Suriname

Djokovic klopt Federer in historisch­e finale

-

TENNIS - Novak Djokovic heeft zondag voor de vijfde keer in zijn loopbaan Wimbledon gewonnen. De nummer één van de wereld was in een historisch­e finale in vijf sets te sterk voor achtvoudig toernooiwi­nnaar Roger Federer. Na een bloedstoll­ende partij van ruim vijf uur stond er 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6 en 13-12 (3) op het scorebord in het voordeel van Djokovic. In de 25e game van de beslissend­e vijfde set moest volgens de nieuwe Wimbledon-regels een tiebreak de beslissing brengen. In de eerste set van de finale haalden beide topspelers zondag direct een hoog niveau. Federer en Djokovic gaven elkaar weinig toe en hielden - soms met wat moeite - hun eigen service, waardoor het uitdraaide op een tiebreak. Daarin maakte Djokovic nipt het verschil. Wie dacht dat hij daarna door zou stoten had het mis, want mede door een inzinking van de Serviër nam Federer het heft in handen in set twee. De Zwitser bleef stabiel, profiteerd­e van de vele fouten die Djokovic maakte en won met 6-1.

Federer had ook in de derde set overwegend het beste van het spel, maar opnieuw moest er een tiebreak aan te pas komen. Daarin was het Djokovic die enigszins verrassend de setwinst naar zich toetrok (7-4). Opnieuw richtte Federer zich op na een verloren tiebreak.

Advertenti­e Hij pakte de vierde set met 6-4 en dwong daarmee een vijfde set af, waarin beide spelers logischerw­ijs wat vermoeider oogden. In de beslissend­e slotfase deelde Djokovic met een break de eerste tik uit. Hij kwam op 4-2, maar zag Federer de schade herstellen. In het bloedstoll­ende gevecht dat volgde, overleefde ‘The Djoker’ twee matchpoint­s en hij bleek toch nipt over de langste adem te beschikken.

(Nusport)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname