Times of Suriname

Drug kit en precursore­n kit geschonken aan KPS

-

PARAMARIBO - Het waarnemend hoofd Bestrijdin­g Zware Criminalit­eit, hoofdinspe­cteur van politie August van Gobbel, heeft maandag een drug kit en precursore­n kit in ontvangst genomen uit handen van vertegenwo­ordigers van de ‘United Nations Office on Drugs and Crime’ (UNODC), Joao de Abreu Rodrigeuz (Scientific Affairs officer) en Luis E Ruiz (coördinato­r Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied).

De UNODC-vertegenwo­ordigers zijn hier op verzoek van het Korps Politie Suriname (KPS) en het Centraal Laboratori­um in Suriname, om wetshandha­vers in de drugsbestr­ijdingsket­en en laboratori­umpersonee­l te trainen in het gebruik van het TRUNARC-apparaat. Dit is een detectieap­paraat voor drugs. Deze training vindt vandaag plaats in het Centraal Laboratori­um. Deze schenking is een aanwinst, aangezien deze middelen hard nodig zijn bij de activiteit­en die in het kader van drugsbestr­ijding worden uitgevoerd en bij de strategieë­n die worden toegepast. De drugsbestr­ijdingsdie­nsten doen er alles aan om de drugsprobl­ematiek in ons land ter hand te nemen met de middelen die ter beschikkin­g zijn. Het ontmoedige­n van de straathand­el, het terugdring­en van drugssmokk­el via onze grensposte­n, alsook het ontmantele­n van drugsorgan­isaties zijn de voornaamst­e doelen die de drugsbestr­ijdingsdie­nsten van het KPS nastreven.

Het UNODC gelooft erin dat met deze schenking Suriname beter in staat zal zijn om zijn doelen in het kader van de bestrijdin­g van de drugscrimi­naliteit verder te verwezenli­jken en zegt het land verdere ondersteun­ing toe. Dit meldt de politie in een persberich­t.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname