Times of Suriname

Pelosi kondigt stemming in Amerikaans Huis over tweets van Trump aan

-

VS - Nancy Pelosi, de Democratis­che voorzitter van het Amerikaans­e Huis van Afgevaardi­gden, kondigde in een verklaring een stemming over tweets van Donald Trump aan.

In de bewuste tweets riep de president enkele Amerikaans­e politici zondag op om terug te keren naar hun “landen van herkomst”.

Pelosi zegt in haar verklaring dat haar Republikei­nse collega’s in het Huis van Afgevaardi­gden zich bij de Democraten aan moeten sluiten om het gedrag van Trump te veroordele­n. Het is nog niet duidelijk wanneer de stemming plaats zal vinden.

Trump noemde zondag geen namen in zijn tweets, maar het is duidelijk dat hij doelde op Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ilhan Omar en Ayanna Pressley.

Die vier vrouwen zijn allen Amerikaans­e staatsburg­ers en - op Omar na - ook allemaal in de VS geboren. De vrouwen hielden maandagavo­nd een persconfer­entie waarin ze de tweets van Trump veroordeel­den.

“Ik ben niet verrast dat hij de retoriek gebruikt die hij ook hanteert als hij internatio­nale mensenrech­ten schendt en duizenden kinderen weghaalt bij hun families”, reageerde Ocasio-Cortez.

Volgens Presley waren de tweets van Trump “niets anders dan een afleiding van de ongevoelig­e, chaotische en corrupte cultuur van deze regering”.

De president zei zondag dat het beter zou zijn als de vrouwen terug zouden keren naar hun eigen land, om daar te “helpen de kapotte en door misdaad geteisterd­e plekken waar ze vandaan komen te repareren”, in plaats van de Amerikanen de les te lezen over hoe het land bestuurd moet worden.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname