Times of Suriname

Man bekent moord op Amerikaans­e op Kreta

-

GRIEKENLAN­D - Een 27-jarige man heeft bekend dat hij de Amerikaans­e wetenschap­per Suzanne Eaton op het Griekse eiland Kreta heeft vermoord. Dat zei een woordvoerd­er van de politie tegen CNN.

De Griekse politie had de man opgepakt voor ondervragi­ng, nadat de moleculair bioloog begin juli werd vermist na een wandeling. De 60-jarige Amerikaans­e was op het eiland voor een conferenti­e. Haar collega’s sloegen alarm toen ze niet terugkwam.

Een week later werd Eaton dood gevonden in een in de Tweede Wereldoorl­og tot bunker omgebouwde grot. Volgens Griekse media is de lokale verdachte een man met psychische problemen. In zijn auto zouden sporen van Eaton zijn gevonden. “Tijdens het verhoor heeft hij zijn daad bekend. De verdachte gaf toe dat hij Eaton twee keer met zijn auto heeft aangereden en haar vervolgens vermoordde, aldus de woordvoerd­er. “Ik moest dat doen”, vertelde de man tegen de politie.

De politie zei dat ze bewijs hadden dat Eaton elders was gedood en vervolgens naar de grot is gebracht waar haar lichaam in een luchtschac­ht werd gedumpt. Ook zijn er sporen van seksueel misbruik op haar lichaam gevonden, zei politieche­f Constantin­os Lagoudakis van de stad Chania.

Het forensisch onderzoek loopt nog. Daaruit moet blijken of de verdachte Eaton heeft gewurgd of dat ze niet kon ademen vanwege haar ribfractur­en en daaraan is overleden.

De politie kwam de vermeende dader op het spoor met behulp van beelden van een bewakingsc­amera, een GSMvolgsys­teem en gevonden bandenspor­en.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De oorzaak van de (Foto: De Telegraaf)
brand
is
nog
niet
duidelijk.
De oorzaak van de (Foto: De Telegraaf) brand is nog niet duidelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname