Times of Suriname

Overmars overleefd couppoging

-

VOETBAL - Door de lange afwikkelin­g van de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus dreigde Ajax naast Edson Álvarez te grijpen, zo verzekerde De Telegraaf gisteren. De raad van commissari­ssen hield de voet op de rem en volgens het dagblad lag ‘een Lainez-je’ op de loer: Ajax en directeur voetbalzak­en Marc Overmars dachten in januari rond te zijn met Diego Lainez, maar hij koos op het laatste moment voor Real Betis.

De Telegraaf stelt dat Overmars ‘ternauwern­ood’ de komst van Álvarez heeft kunnen afronden. Ajax bereikte afgelopen week een mondeling akkoord met Club América over een transferso­m van dik vijftien miljoen euro. Wolverhamp­ton Wanderers reisde voor ‘de ultieme couppoging’ zelfs naar de Gold Cup in de Verenigde Staten af om de Mexicaans internatio­nal te overtuigen, maar kreeg net als Crystal Palace en West Ham United nul op het rekest.

AS Roma wilde heel ver gaan om de 21-jarige Álvarez in te lijven, maar de veelzijdig­e verdediger zelf bepaalde zijn keuze op Ajax, dat als ‘een magneet op buitenland­se spelers lijkt te werken’. De afspraken worden op dit moment door de juristen op papier gezet en daarna kan de Mexicaan naar Nederland vliegen om een persoonlij­k akkoord te sluiten. Volgens het dagblad lijkt het opstellen van het contract ‘een formalitei­t’.

“De komst van Álvarez hing niet één op één samen met het vertrek van De Ligt”,

Advertenti­e verzekert Overmars dinsdag in het Algemeen Dagblad. “Álvarez heeft met 21 jaar een goede leeftijd, is een vaste internatio­nal van Mexico en we volgen hem al langere tijd. Hij heeft een goede ontwikkeli­ng doorgemaak­t en kan op meerdere posities uit de voeten. Welke plek hij bij ons zal innemen zullen we vanzelf zien, misschien heeft hij ook nog even tijd nodig.” Álvarez brak door als rechtsback, kan ook links in het verdedigin­gshart uit de voeten, maar rechts-centraal is zijn favoriete positie. Ook een rol als controlere­nde middenveld­er behoort de mogelijkhe­den. In Amsterdam worden Perr Schuurs en Lisandro Magallán zijn concurrent­en in de strijd om De Ligts plek. Laatstgeno­emde vliegt dinsdagavo­nd naar Turijn. (VZ)

 ??  ??
 ??  ?? Ajax leek naast Edson Álvarez te grijpen, nadat Wolverhamp­ton Wanderers naar Mexico afreisde om hem te overtuigen. (Foto: AD)
Ajax leek naast Edson Álvarez te grijpen, nadat Wolverhamp­ton Wanderers naar Mexico afreisde om hem te overtuigen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname