Times of Suriname

Barça activeert terugkoopc­lausule

-

VOETBAL - Marc Cucurella keert terug bij Barcelona, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De twintigjar­ige verdediger speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Eibar, dat hem deze zomer voor twee miljoen euro definitief overnam. Barcelona had in deze overeenkom­st een terugkoopo­ptie ter waarde van vier miljoen opgenomen en heeft deze nu geactiveer­d. Cucurella speelde afgelopen seizoen 33 wedstrijde­n voor Eibar, dat als twaalfde eindigde in LaLiga. De vleugelver­dediger maakte tijdens de huurperiod­e bij de club uit Baskenland de nodige indruk, wat Barcelona heeft doen besluiten om de terugkoopo­ptie direct te activeren. Eibar houdt een winst van twee miljoen over aan Cucurella, die uiteindeli­jk dus maar één seizoen in het Estadio Municipal de Ipurua speelde.

Met één officiële wedstrijd, in oktober 2017 in de Copa del Rey tegen Real Murcia, achter zijn naam vertrok Cucurella vorig jaar naar Eibar. De jeugdinter­national van Spanje speelde sinds 2012 in de jeugdoplei­ding van Barcelona, dat hem op veertienja­rige leeftijd weghaalde bij stadgenoot Espanyol. Cucurella speelde uiteindeli­jk 54 wedstrijde­n in Barcelona B, maar wist nooit definitief aan te haken bij de hoofdmacht van de kampioen van Spanje.

Het is de vraag of dat nu wel gaat gebeuren. Het is geen geheim dat Barcelona op zoek is naar een standin voor Jordi Alba. Voor die vacature werden eerder ook Filipe Luís (transfervr­ij na zijn vertrek bij Atlético Madrid) en Junior Firpo (Real Betis) genoemd. Het is tevens mogelijk dat Barcelona Cucurella heeft teruggekoc­ht om hem later voor een groter bedrag door te verkopen, daar er meer belangstel­ling voor hem was . (VI)

 ??  ?? Aanvaller Everton Soares staat op het punt om de selectie van Arsenal te versterken.
(Foto: AD)
Aanvaller Everton Soares staat op het punt om de selectie van Arsenal te versterken. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname