Times of Suriname

Marc Overmars verklaart megadeals

-

VOETBAL - Marc Overmars is blij dat Ajax deze zomer veel geld kan incasseren bij uitgaande transfers. Frenkie de Jong is voor maximaal 86 miljoen euro verkast naar Barcelona, terwijl Ajax met de verkoop van Matthijs de Ligt naar Juventus nog eens circa 75 miljoen vangt. Overmars stelt dat de hoge transferso­mmen voortvloei­en uit een juist beleid van Ajax. “Spelers weten in hun achterhoof­d ook dat wij op een bepaald moment bereid zijn om mee te denken als ze weg willen”, stelt de directeur voetbalzak­en in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Met die gedachte tekende Matthijs de Ligt een contract voor vier jaar en tekende Frenkie de Jong voor vijf jaar bij. Dat zijn belangrijk­e momenten voor de club geweest, met het oog op de transferso­mmen.” Met dit beleid voorkomt Ajax dat spelers richting hun laatste contractja­ar gaan. “Dan waren deze hoge transferso­mmen nooit op tafel gekomen”, verzekert Overmars. “Mensen moeten het hele verhaal dan ook kennen bij dit soort transfers. Het hele boek weten, maar soms missen mensen de eerste veertig pagina’s”, aldus de sportbestu­urder, die erkent dat er ook veel interesse is voor Donny van de Beek.

“Dat er topclubs belangstel­ling voor Donny hebben is een uitvloeise­l van het jaar dat we met Ajax hebben gehad. Dat zie je aan Frenkie en Matthijs en ook Donny heeft het met name in de tweede seizoenshe­lft fantastisc­h gedaan. Toch hoop ik echt dat hij nog een jaar bij Ajax blijft. We willen hem niet kwijt”, zegt Overmars, die erkent dat het vertrek van De Jong en De Ligt niet makkelijk is op te vangen.

“Die zijn er niet meer, dan gaat het niveau wellicht iets naar beneden. Maar daar moet je je team op aanpassen en wellicht iets anders gaan spelen”, stelt Overmars. De directeur maakt zich geen zorgen of Ajax het niveau van vorig seizoen kan aantikken. “Nee, zorgen is een groot woord. De verwachtin­gen zullen gestegen zijn bij de fans. Maar de Champions League halen, dat is ónze verwachtin­g.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname