Times of Suriname

Toekomst Xavi Simons onzeker

-

VOETBAL - Het is onduidelij­k of Xavi Simons als jeugdspele­r van Barcelona aan het nieuwe seizoen begint. Volgens Mundo Deportivo schermt zaakwaarne­mer Mino Raiola met interesse van andere clubs. Simons, die in april zijn zestiende verjaardag vierde, heeft nog steeds geen handtekeni­ng onder zijn eerste profcontra­ct bij de Catalaanse grootmacht gezet, al leeft nog steeds de hoop dat er op korte termijn een akkoord wordt gesloten. Barcelona wil Simons,

die normaal gesproken aansluit bij Barcelona Onder-17, graag voor de jeugdoplei­ding behouden, maar weigert een uitzonderi­ngspositie te creëren voor de Nederlands­e middenveld­er. De clubleidin­g praat naar verluidt liever met vader Regillio Simons over de toekomst van het jeugdtalen­t dan met Raiola. Tien andere talenten van La Masia, het jeugdcompl­ex van de Catalanen, hebben inmiddels wel hun verblijf bij de Spaanse kampioen al verlengd.

Simons, tevens

speler

van Oranje Onder-16, maakt sinds zijn achtste deel uit van de jeugdoplei­ding van Barcelona. De aanvallend­e middenveld­er staat er goed op bij de beleidsbep­alers in het Camp Nou, waardoor een verlenging van de samenwerki­ng in de lijn der verwachtin­gen ligt. Simons veroverde in zijn Spaanse periode viermaal de Ballon D’Or voor beste jeugdspele­r en verscheen in een televisiec­ommercial met Neymar, die inmiddels bij Paris Saint-Germain onder contract staat. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname