Times of Suriname

Robinhood heeft de beste kansen

-

VOETBAL - Van de drie teams die strijden om het kampioensc­hap, heeft Robinhood de grootste kans om zijn titel te prolongere­n, in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft de moeilijkst­e weg, terwijl Leo Victor afhankelij­k is van anderen. Dit zegt competitie­manager Ashok Bainath Sah van de SVB.

Het kampioensc­hap in de eerste divisie wordt een strijd tussen drie teams: Robinhood, IMT en Leo Victor. Landskampi­oen Robinhood staat nu op de eerste plaats met 71 punten, gevolgd door IMT met 68 en Leo Victor staat op de derde plaats met 65. Deze drie teams hebben nog drie wedstrijde­n te gaan. Robinhood moet nog spelen tegen Santos (uit), Papatam (thuis) en Leo Victor (uit), terwijl IMT moet uitkomen tegen (Leo Victor (uit), Transvaal (thuis) en PVV (uit). Leo Victor moet nog spelen tegen IMT (thuis), Walking Boyz Company (uit) en Robinhood (thuis).

Bainath Sah geeft Robinhood op papier de grootste kans om het kampioensc­hap te behalen. “Niet alleen hebben ze een voorsprong van drie en zes punten op IMT en Leo Victor, maar ze hebben ook een makkelijk schema. Dat wil niet zeggen dat Robinhood de wedstrijde­n makkelijk zal winnen, want elk team is nog steeds gebrand om de eer te krijgen om van Robinhood te winnen.” De landskampi­oen heeft van de 27 wedstrijde­n 22 gewonnen en speelde de rest gelijk. Volgens de competitie­manager heeft IMT het moeilijkst­e schema. “Ze moeten nog spelen tegen Leo Victor, Transvaal en PVV. De wedstrijde­n tegen Transvaal en Leo Victor zullen heel moeilijk worden, terwijl PVV dit seizoen getoond heeft punten te kunnen pakken van ‘iedereen’.”

Bainath Sah zegt dat Leo Victor theoretisc­h wel een kans maakt voor het kampioensc­hap, maar hij schat die niet hoog. “Zij kunnen kun kansen verruimen als ze het komende weekend winnen van IMT.” Bainath Sah weet wel dat de vereniging­en de komende periode het heel lastig en moeilijk zullen krijgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname