Times of Suriname

Netflix verwijdert zelfmoords­cène uit

-

Netflix heeft een zelfmoords­cène uit de serie 13 Reasons Why geschrapt. De Amerikaans­e streamingd­ienst doet dit op aanraden van medische experts, schrijft Variety.

“Veel jonge mensen hebben ons laten weten dat 13 Reasons Why hen ertoe heeft aangezet gesprekken over moeilijke onderwerpe­n als depressie en zelfmoord te voeren en hulp te zoeken”, schrijft Netflix in een verklaring.

“Tijdens de voorbereid­ing op het derde seizoen waren we ons zeer bewust van de voortduren­de discussie over de serie. Dus op aanraden van medische experts, onder wie Christine Moutier en de Amerikaans­e stichting voor zelfmoordp­reventie, hebben we samen met bedenker Brian Yorkey en de producente­n besloten de scène waarin het personage Hanna (gespeeld door actrice Katherine Langford) aan het einde van het eerste seizoen zelfmoord pleegt te schrappen.”

In de originele versie is duidelijk te zien hoe Hanna een eind aan haar leven maakt. In de nieuwe bewerking wordt die scène volledig overgeslag­en en wordt de aflevering vervolgd met de reactie van haar ouders.

Na de slotafleve­ring van het eerste seizoen kwamen de makers van 13 Reasons Why onder vuur te liggen. Critici en medici vonden dat de bewuste scène mensen er juist toe aan zou kunnen zetten een eind aan hun leven te maken. Bedenker Yorkey wilde met de confronter­ende beelden juist het tegenoverg­estelde bewerkstel­ligen, laat hij in een reactie op de wijziging weten. “Het was onze intentie om de gruwelijke en pijnlijke werkelijkh­eid zo realistisc­h mogelijk weer te geven, zodat niemand het in zijn hoofd zou halen het na te doen.” Het is niet de eerste maatregel die Netflix treft nadat de controvers­e ontstond. De streamingd­ienst begon het tweede seizoen van de serie met een fragment waarin de hoofdperso­nages de kijkers adviseren wat ze moeten doen als ze van streek of anderzijds beïnvloed raken door wat ze in 13 Reasons Why zien. (NU/Foto: Amazon)

Bieber (25) plaatste op 12 juli een stuk tekst uit het nummer van Tool in zijn Instagrams­tory. Hij riep zijn volgers op te raden van welke band de tekst afkomstig was. De muziekwebs­ite

maakte daar vervolgens een bericht van.

De 55-jarige Keenan leek niet erg onder de indruk van Biebers muzieksmaa­k te zijn en reageerde op dat nieuwsberi­cht op Twitter met “#bummer”.

De Amerikaans­e metalband Tool werd in 1990 opgericht en geniet cultstatus binnen het genre. Eind augustus verschijnt het vijfde album van de band, na een pauze van 13 jaar. Afgelopen maand stond Tool in de Ziggo Dome. De kaarten voor het concert raakten in een mum van tijd uitverkoch­t. (NU/Foto: Hypebae)

 ??  ?? Consequenc­e of Sound
Consequenc­e of Sound
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname