Times of Suriname

Iets minder winst voor Goldman Sachs

-

NEW YORK - Goldman Sachs heeft in het tweede kwartaal van 2019 een licht lagere winst geboekt, maar verhoogde het kwartaaldi­vidend fors gezien de sterke financiële positie. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalci­jfers van de Amerikaans­e zakenbank.

CEO David Solomon zei bemoedigd te zijn door de resultaten in de eerste helft van het jaar. “Gezien de kracht van ons klantenbed­rijf, zijn we goed geposition­eerd om te profiteren van een groeiende wereldecon­omie.” De Amerikaans­e bank verhoogde het kwartaaldi­vidend met bijna de helft, van 0,85 dollar naar 1,25 dollar per aandeel.

De winst per aandeel zakte tot 5,81 dollar in het tweede kwartaal van 5,98 dollar een jaar eerder, maar was wel iets hoger dan de 5,71 dollar in het eerste kwartaal. Het cijfer is sterker dan de 4,89 dollar winst per aandeel waar analisten vooraf gemiddeld op rekenden.

De omzet daalde met 2 procent op jaarbasis tot 9,46 miljard dollar. Dit leverde een nettowinst op van 2,2 miljard dollar, wat 6 procent minder was dan een jaar eerder. De divisie Investment Banking kon een omzet van 1,86 miljard dollar optekenen, wat 9 procent minder was dan een jaar eerder. De omzet uit de divisie Investing & Lending steeg juist met 16 procent tot 2,53 miljard. De dienstverl­ening aan institutio­nele beleggers was relatief stabiel met 3,48 miljard dollar aan inkomsten, wat 3 procent minder was dan een jaar eerder.

Het aandeel steeg in de elektronis­che handel voorbeurs ruim een procent. (Beursduive­l/

Foto: Dare2Compe­te)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname