Times of Suriname

Johnson & Johnson overtreft verwachtin­gen

-

NEW JERSEY - Johnson & Johnson heeft in het tweede kwartaal van dit jaar beter gepresteer­d dan verwacht en verhoogde de omzetoutlo­ok voor het lopende boekjaar, maar handhaafde de winstverwa­chting per aandeel. Dit bleek gistermidd­ag uit de resultaten van de Amerikaans­e levensmidd­elen- en farmaceuti­sche reus.

Johnson & Johnson rapporteer­de een aangepaste winst per aandeel van 2,58 dollar, 0,48 dollar meer dan over dezelfde periode een jaar eerder en 0,12 dollar hoger dan de gemiddelde verwachtin­g van analisten, zoals deze vooraf door FactSet werden geraadplee­gd.

Over het tweede kwartaal behaalde Johnson & Johnson een omzet van 20.562 miljoen dollar tegen 20.830 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet uit de Verenigde Staten daalde met 2,2 procent, terwijl de omzet buiten de landsgrenz­en met 0,3 procent terugliep.

Voor 2019 mikt Johnson & Johnson nu op een omzetgroei die tussen de 3,2 procent en 3,7 procent uitkomt. Eerder ging het bedrijf uit New Brunswick uit van een stijging tussen de 2,5 procent en 3,5 procent.

De bandbreedt­e voor de verwachte winst per aandeel bleef intact. De aangepaste winst per aandeel stijgt vermoedeli­jk naar 8,53 tot 8,63 dollar en dat is gelijk aan de verwachtin­g in april van dit jaar.

In de elektronis­che handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Johnson & Johnson 0,7 procent hoger. Het aandeel opende gistermidd­ag krap een procent hoger.

(Beursduive­l/Foto: Lahrynne Kann)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname