Times of Suriname

Nissan presenteer­t vernieuwde Skyline

-

Nissan heeft in het thuisland een gefacelift­e Skyline gepresente­erd. De tweelingbr­oer van de Infiniti Q50 ondergaat wat technische updates.

De huidige generatie Nissan Skyline werd in 2014 voorgestel­d en is in feite een Infiniti Q50 met beeldmerke­n van Nissan. Waar de Infiniti Q50 in grote delen van de wereld, waaronder Europa, wordt verkocht, is de Skylinevar­iant voorbehoud­en aan de Japanse markt. Opvallend genoeg gaat de auto als Skyline als eerste onder het mes. Ook opvallend: voor het eerst staat de auto ook daadwerkel­ijk met Nissan-beeldmerke­n in de Nissan-showrooms. Voorheen verkocht Nissan de Infiniti Q50 gewoon met Infinitibe­eldmerken, maar het noemde de auto Skyline.

Op optisch vlak zijn de wijziginge­n niet wereldscho­kkend. Wel valt direct op dat de Skyline een vernieuwde neus krijgt, een snuit waar we voor het eerst de V-motiongril­le van Nissan in waarnemen. Voorheen had de bolide namelijk het front van de Q50. Lager op de neus zien we een herziene voorbumper en ook aan de achterzijd­e monteert Nissan een nieuwe bumper. Leuk detail: de achterlich­tunits zijn anders ingedeeld dan voorheen. De verse exemplaren verwijzen met hun vier ‘ringen’ duidelijk naar eerdere generaties van de Skyline.

Nissan voert onder andere wijziginge­n door aan het ProPilot-systeem. De Japanners introducer­en namelijk ProPilot 2.0, een systeem waarmee de Skyline

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname