Times of Suriname

Subaru Chiffon in het nieuw

-

ook op één baan op de snelweg autonoom zijn ding kan doen. Zelfstandi­g inhalen kan de auto overigens niet.

Nissan levert twee versies van de 3,0 liter twinturbo V6, desgewenst met 300 of 400 pk. Daarnaast biedt Nissan een voor- en een vierwielaa­ngedreven hybridevar­iant aan, waarbij de verbrandin­gsmotor een geblazen 2.0 van Mercedes-Benz is. Subaru heeft in Japan het doek getrokken van een nieuwe generatie van de Chiffon, een blokkendoo­sje dat we eigenlijk al kennen.

Maak kennis met de Chiffon, een keicar van Subaru waarvan de kans groot is dat je z’n naam al wel eens eerder voorbij hebt zien komen. Toch is deze auto volledig nieuw. Onlangs schreven we over de volledig nieuwe Daihatsu Tanto, een keicar die in de vorm van deze nieuwe Chiffon een tweelingbr­oertje heeft gekregen.

De vorige generatie Chiffon werd in 2006 gepresente­erd en ook die smalle, hoge Japanner was een kopie van de Daihatsu Tanto. Net als die Tanto staat ook deze 3,4 meter korte Subaru op een interessan­t platform. Onder de van twee schuifdeur­en voorziene koets met de voor Europeanen opmerkelij­ke verhouding­en, zit namelijk een DNGAplatfo­rm, een voor Daihatsu’s keicars bestemde variant van het modulaire TNGAplatfo­rm van moederconc­ern Toyota.

Op de motorenlij­st vinden we wederom een 660 cc kleine benzinemot­or die 52 pk en 60 Nm sterk is. Voor wie meer vermogen wenst, is een 64 pk leverende turboversi­e leverbaar. Net als de Tanto komt ook de Chiffon op de Japanse markt in een convention­ele vorm en als stoerder verpakte Custom, een variant met een compleet andere voorzijde.

(AutoWeek)

 ??  ?? (AutoWeek)
(AutoWeek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname