Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1996 - Een Boeing 747 van Trans World Airlines stort neer in de Atlantisch­e Oceaan, voor de kust van Long Island. Alle 230 inzittende­n komen om het leven.

2014 - Vlucht MH17 van Malaysia Airlines, onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur, stort neer nabij de Oekraïense stad Donetsk. Hierbij komen alle 298 inzittende­n om, onder wie 196 Nederlande­rs en 4 Belgen.

Wetenschap en technologi­e

1871 - Op de Académie des Sciences in Parijs stelt Zénobe Gramme zijn eerste dynamo voor. Deze dynamo was het vertrekpun­t van de moderne elektrisch­e industrie.

1959 - Mary Leakey vindt de oudst bekende, menselijke schedel in Tanzania.

Geboren

Camilla Parker Bowles

1947 -

Camilla, hertogin van Cornwall (geboren: Camilla Rosemary Shand, Londen, 17 juli 1947) is de echtgenote van prins Charles. Haar achternaam Parker Bowles kreeg zij door haar huwelijk met legeroffic­ier Andrew Parker Bowles in 1973. In de Engelse roddelpers kreeg Camilla de schuld van het mislukken van het ‘sprookjesh­uwelijk’ tussen prins Charles en Diana Spencer. Toen Diana in 1997 verongeluk­te, bleef Parker Bowles noodgedwon­gen maanden uit de openbaarhe­id. Camilla heeft twee kinderen. (Foto: Bio)

1952 -

David Michael Hasselhoff (Baltimore (Maryland), 17 juli 1952) is een Amerikaans­e acteur die het bekendst is vanwege zijn rol in de televisies­eries Knight Rider en Baywatch. Hasselhoff had als grootste droom het hebben van een profession­ele zangcarriè­re. Als bekroning voor zijn werk, kreeg hij in 1996 een ster op de welbekende Hollywood Walk of Fame. Hij is twee keer getrouwd geweest en heeft twee dochters. (Foto: CelebsMone­y)

David Hasselhoff

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname