Times of Suriname

Brandweer Nickerie op zoek naar middelen om kazerne Waterloo operatione­el te maken

-

NICKERIE - De brandweer Nickerie kijkt halsreiken­d uit naar het nemen van haar intrek in een volwaardig­e kazerne. Om het pand in Waterloo te renoveren, is ongeveer SRD 80 duizend nodig. Dit gebouw is enkele jaren terug door de overheid gekocht om er de brandweerk­azerne van het district te vestigen. In het pand aan de Cederstraa­t in Nieuw Nickerie waar de brandweer nu is ondergebra­cht, waren eerder twee dienstwoni­ngen. Die zijn jaren geleden gerenoveer­d en aangepast om de dienst te accommoder­en.

Volgens Egbert Aikman, de gewestelij­ke brandweerc­ommandant (gbc), voldoet de huidige locatie niet aan de eisen van een brandweerk­azerne. Hij zegt nu bezig te zijn met post Waterloo om die operatione­el te maken, zodat een deel van het personeel daar gestatione­erd kan worden. Het andere deel wordt ondergebra­cht aan de overkant van de huidige kazerne aan de Cederstraa­t. Daar heeft de brandweer ook twee dienstwoni­ngen gerenoveer­d, om als kantoor voor de leiding en als magazijnru­imte te gebruiken.

Aikman vertelt dat sinds het pand Waterloo is gekocht van een particulie­r, het zo is gelaten. Bij zijn aantreden als gbc van Nickerie in augustus vorig jaar, is hem meegedeeld dat hij die post operatione­el moet maken. “Daarmee zijn we nu ook bezig”, geeft hij aan. Aangezien er geen financiële middelen beschikbaa­r zijn om het gebouw te renoveren, zegt Aikman dat de aanpak geschiedt door middel van donaties uit de Nickeriaan­se gemeenscha­p en het bedrijfsle­ven. De brandweerc­ommandant zegt reeds donaties te hebben ontvangen en verder zijn er ook toezegging­en gedaan die ‘gunstig liggen’. “We hebben een streefdatu­m, en dat is 1 oktober, maar de weergoden zijn ons nu niet gunstig gezind. Desondanks proberen we onze streefdatu­m te halen”, zegt een zelfverzek­erde Aikman. Daarnaast hoopt hij dat er positief gereageerd wordt op de ‘bedelbriev­en’, die verzonden zijn voor donaties. Aikman doet een beroep op de gemeenscha­p om in het belang van de brandveili­gheid het project zoveel mogelijk te ondersteun­en, zodat de brandweer Nickerie beter gehuisvest kan zijn om haar werkzaamhe­den uit te voeren. Het bedrag dat nodig is, is voor het opzetten van de garage en kleine aanpassing­en aan het gebouw.

De werkzaamhe­den aan het gebouw worden door de brandweerl­ieden zelf uitgevoerd, met ondersteun­ing van een deskundige van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie Nickerie.

Met betrekking tot het materieel waarover Nickerie beschikt, zegt de gbc nog tevreden te zijn. De uitrukvoer­tuigen zijn in redelijke staat en zijn volgens Aikman allemaal inzetbaar en betrouwbaa­r.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname