Times of Suriname

Gnagnon door het stof na schandalig­e overtredin­g

-

VOETBAL - Na de oefenwedst­rijd tussen Sevilla en Liverpool (2-1) ging het vooral over de schandalig­e overtredin­g die verdediger Joris Gnagnon beging op Yasser Larouci. De achttienja­rige vleugelver­dediger van Liverpool moest per brancard van het veld, terwijl zijn teamgenote­n na afloop hun afschuw uitspraken over de actie van Gnagnon. De Fransman was pas na een uur in het veld gekomen bij een 1-1 stand. Een kwartier voor tijd werd niet gefloten voor een overtredin­g op Munir El Haddadi, waarna Gnagnon besloot om Larouci een enorme schop te verkopen. De verdediger raakte het scheenbeen van zijn tegenstand­er, die op het veld bleef liggen en uiteindeli­jk niet verder kon. Gnagnon kreeg een directe rode kaart.

“Ging hij te ver? Ja, dat denk ik wel. Het was een schandelij­ke overtredin­g”, zei James Milner tegenover het clubkanaal van Liverpool. “Het was maar een oefenwedst­rijd, hoe vaak worden daarin rode kaarten gegeven? Het was voor de scheidsrec­hter ook lastig. Eigenlijk wil je in oefenduels geen rode kaarten uitdelen, maar overtredin­gen als deze zie je niet vaak in vriendscha­ppelijke wedstrijde­n.” Gnagnon leek zich tijdens de wedstrijd nog van geen kwaad bewust, maar bood na afloop zijn excuses aan. “Ik wil graag publiekeli­jk sorry zeggen tegen Liverpool, de spelers, zijn familie en de supporters van Liverpool. Het was een afschuweli­jke daad van mij en dat hoort niet thuis op het voetbalvel­d”, schreef Gnagnon op Twitter.

Het leek er kort na afloop van het duel wel op dat Larouci goed wegkomt. “Het ziet ernaar uit dat Yasser geluk heeft gehad, maar we moeten het nog altijd afwachten”, zei manager Jürgen Klopp. “Hij kon niet verder spelen, dat is nooit een goed teken, maar in de kleedkamer leek het beter te gaan met hem.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname