Times of Suriname

Met vuur spelend jongetje veroorzaak­t woningbran­d

-

PARAMARIBO - Een zesjarige jongen die met vuur aan het spelen was, heeft gisteren brand in een woning veroorzaak­t. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat een huis te Suripark, in het verlengde van de Javaweg, voor een groot deel in vlammen is opgegaan.

De vrouw des huizes was samen met haar dochter in de woonkamer. Haar zesjarig neefje was in de slaapkamer. Hij speelde met lucifer met als gevolg dat eerst een matras en vervolgens het huis vlammen vatte. De jongen komt uit Frans-Guyana en is op vakantie bij zijn tante. In Frans-Guyana had hij vorige week reeds met vuur gespeeld waardoor een matras brandde. De bewoners ontdekten toen het vuur op tijd en doofden het waardoor erger is voorkomen. Hij kwam na het incident naar Suriname.

Pinas zegt dat de jongen na de brand in de politiewag­en zat, omdat hij bang was dat hij geslagen zou worden. Hoe hij aan de lucifer is gekomen, is niet bekend. Het huis was niet verzekerd. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. De bewoner haalde een gascilinde­r van 28 lbs uit het pand. Omstanders haalden een personenau­to van het erf waardoor die geen brandschad­e had. Verder is ook een lichtmotor gered. Het huis is deels met overige inboedel in vlammen opgegaan. De melding van de brand kwam om 13.04 uur. De brandweerl­ieden kwamen om 13.28 uur ter plaatse. Pinas doet een beroep op de gemeenscha­p om de komende periode extra alert te zijn. Hij vraagt aan ouders om geen lucifers en aanstekers binnen bereik van hun kinderen te laten.

WJ

 ??  ?? Brandweerl­ieden blussen het vuur aan een woning te Suripark. Het huis is deels afgebrand. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)
Brandweerl­ieden blussen het vuur aan een woning te Suripark. Het huis is deels afgebrand. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname