Times of Suriname

Drempels hoofdwegen zijn obstakels hulpdienst­en

-

PARAMARIBO - De vele drempels die geplaatst worden op de verschille­nde hoofdwegen, zijn obstakels voor de hulpdienst­en, vooral de ambulances. Roël Brug, directeur van Stichting Suriname Centrale Ambulanced­ienst, vertelt dat het niet makkelijk is om het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en het Diakonesse­nhuis te bereiken nu op de hoofdwegen, voornameli­jk de Ringweg en de Zonnebloem­straat, twee drempels achter elkaar zijn geplaatst.

Hij vindt het jammer dat geen overleg is gepleegd met de verschille­nde hulpdienst­en voordat de drempels zijn geplaatst aan de Ringweg-Zuid. Hij vindt dat in plaats van drempels het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicat­ie, eerder rumble strips had kunnen plaatsen. Brug stelt dat hij aan de ene kant kan begrijpen dat het ministerie met het plaatsen van de drempels aan de Ringweg de weggebruik­ers dwingt om hun vaart te vermindere­n.

Hij vertelt verder dat er op bijna elke hoofdweg drempels zijn die ervoor zorgen dat de aanrijdtij­d langer wordt. De hulpdienst­en zijn genoodzaak­t hun vaart te vermindere­n wanneer ze een drempel naderen. De directeur geeft aan dat indien een verpleegku­ndige bezig is met een patient en de bestuurder over een drempel rijdt, het gevaarlijk kan zijn voor de inzittende­n, omdat deze gewond kunnen raken. Hij zegt dat de mensen verwachten dat de ambulance heel snel op de plaats van het ongeluk aankomt, nadat zij gebeld hebben met de hulpdienst­en, maar doordat bijna elke hoofdader voorzien is van drempels, de aanrijdtij­d wordt verlengd. “In spoedgeval­len kan het zijn dat de patiënt dan niet op tijd in het ziekenhuis aankomt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname