Times of Suriname

Natasha Halfhuid beëdigd tot ambassadeu­r in Ghana

-

PARAMARIBO Natasha Halfhuid is gisteren op het presidenti­eel paleis beëdigd tot buitengewo­on en gevolmacht­igd ambassadeu­r van de Republiek Suriname in de Republiek Ghana, met als standplaat­s Accra. Met de opening van een ambassade van Suriname in Accra, de hoofdstad van Ghana, versterken Suriname en Ghana de bilaterale samenwerki­ng. President Desi Bouterse zei in zijn toespraak dat er gewerkt zal worden aan de diversifie­ring van de Surinaamse economie, het aangaan van culturele en wetenschap­pelijke relaties, het identifice­ren van investerin­gsmogelijk­heden, bevorderin­g van productie en het creëren van exportmark­ten, sociale ontwikkeli­ng, infrastruc­tuur, benutting en beschermin­g van het milieu, innovatie en versterkin­g van onze ‘human capital’.

“De vestiging van een diplomatie­ke missie in Accra dit jaar, valt samen met het jaar dat door de Ghanese president geproclame­erd is als ‘the year of return’ voor de Ghanese diaspora over de gehele wereld”, zei het staatshoof­d. Verder gaf de president aan dat onze Surinaamse vertegenwo­ordiging daar ook een belangrijk­e stap is naar de verdere verdieping van onze diaspora en zuid-zuidrelati­es.

Halfhuid is enthousias­t om te beginnen aan haar ambtsperio­de als ambassadeu­r voor Suriname in Ghana. Op 7 augustus reist de ambassadeu­r af naar Accra. Tijdens de beëdiging waren ook aanwezig de ministers van Buitenland­se Zaken, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Regionale Ontwikkeli­ng.

 ??  ?? President Desi Bouterse feliciteer­t Natasha Halfhuid, de nieuwe buitengewo­on en gevolmacht­igd ambassadeu­r van Suriname in de Republiek Ghana, met als standplaat­s Accra. (Foto: Johan de Randamie)
President Desi Bouterse feliciteer­t Natasha Halfhuid, de nieuwe buitengewo­on en gevolmacht­igd ambassadeu­r van Suriname in de Republiek Ghana, met als standplaat­s Accra. (Foto: Johan de Randamie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname