Times of Suriname

Caricom en UN-SDG youth officers geïnstalle­erd

-

PARAMARIBO – In de vergaderza­al van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicat­ie zijn 35 youth officers geïnstalle­erd. Deze officers zijn een selectie uit bijna 175 aanmelding­en. Voor het Caricompro­gramma hebben meer dan 100 jongeren zich opgegeven en meer dan 70 voor het United Nations Developmen­t Sustainabl­e Developmen­t Goals, UN-SDG-programma. Na een sollicitat­iegesprek heeft de selectie van de youth officers plaatsgevo­nden. De youth officers zijn maandag geïnstalle­erd door minister Lalinie Gopal. Dit meldt het Ministerie van Sport en Jeugdzaken in een persberich­t. Caricom-jeugdambas­sadeur Georgette Grootfaam zegt trots te zijn op de nieuwe officers. De groep heeft getoond zich in te kunnen zetten en de schouders onder het werk te kunnen zetten, om het Caricom-jeugdambas­sadeurspro­gramma naar grotere hoogtes te brengen. De Caricomjeu­gdambassad­eurs hebben reeds voordat de officiers geïnstalle­erd zijn, het project 10 K For Caricom Day uitgevoerd, een project in verband met de Caricom Dag op 4 juli. Dit project is uitgevoerd op 30 juni en hier hebben de jongeren bewezen goed gemotiveer­d te zijn. Sivern Hammen, UN-SDGjeugdam­bassadeur zegt blij te zijn met deze dag en spreekt de hoop uit dat de officers gemotiveer­d blijven om samen met de ambassadeu­rs het werk te klaren.

Minister Lalinie Gopal, Richenel Trustfull, voorzitter van de Jeugd Advies Raad, en de jeugdambas­sadeurs hebben allen aangegeven dat de jongeren samen met de ambassadeu­rs het werk zullen doen. Ze waren het er allemaal mee eens dat de net geïnstalle­erde officers voorbeeldf­iguren zijn en dat de jongeren naar hen zullen opkijken.

Minister Gopal zegt altijd haar ondersteun­ing te zullen geven aan het jeugdambas­sadeurspro­gramma. Suriname is de portfolioh­ouder jeugd binnen de Caricom.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname