Times of Suriname

School waar schutter liep gaat screenen

-

ROERMOND - De Roermondse school waar vorig jaar een leerling schietend doorheen liep, gaat de leerlingen voortaan voorafgaan­d aan het schooljaar screenen. Ook worden de veiligheid­smaatregel­en aangescher­pt, zodat niet iedereen zomaar naar binnen en buiten kan lopen. En daarnaast wordt scherper gekeken naar de kwaliteite­n en kwalificat­ies van de docenten.

Dat zei bestuurder Matthieu Goedhart van jeugdzorgo­rganisatie Mutsaers woensdagav­ond naar aanleiding van een gesprek eerder die dag met burgemeest­er Rianne Donders van Roermond. Dat gesprek moest ruziënde bestuurder­s van het Kennisen Expertisec­entrum KEC in Roermond weer op één lijn krijgen. Volgens de gemeente zijn daarbij afspraken gemaakt over het nieuwe schooljaar waar alle betrokkene­n achter staan.

Het KEC is een gebouw waarbinnen onderwijs en hulpverlen­ing aan kwetsbare kinderen gecombinee­rd worden. In het KEC zitten onderwijso­rganisatie­s Aloysius en de Wijnberg, en jeugdzorgo­rganisatie Mutsaers. Een recent rapport noemde de school onveilig omdat deelnemers van het KEC niet op één lijn zaten. Alle betrokkene­n hebben volgens de gemeente “afspraken gemaakt over het nemen van maatregele­n voor het beheer en de fysieke omgeving.” De 17-jarige jongen uit Koningsbos­ch, die in september 2018 heeft geschoten in en rond het KEC, is inmiddels veroordeel­d tot 200 uur taakstraf en twee jaar voorwaarde­lijke jeugddeten­tie. De jongen kwam met een luchtbuks, messen en een bijl naar school en schoot daar zowel binnen als buiten enkele malen, één keer gericht op een medeleerli­ng met wie hij ruzie had. Niemand raakte gewond. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname