Times of Suriname

Barça opgelucht na vertrek Xavi Simons

-

VOETBAL FC Barcelona ligt niet wakker van het vertrek van Xavi Simons naar Paris Saint-Germain. De Catalanen wilden graag verlengen met het Nederlands­e talent, maar schatten het potentieel van andere jeugdspele­rs hoger in, zo schrijft het Spaanse Sport.

Het medium stelt dat het vertrek van de zestienjar­ige Simons door veel mensen binnen Barça als iets positiefs wordt gezien. “Nu kunnen we weer rustiger ademhalen”, zo verklaren mensen die nauw betrokken zijn bij de jeugdoplei­ding. De reden: de relatie was niet eenvoudig met ‘een zestienjar­ige speler die zoveel volgers heeft op social media en een grote ster buiten het veld is zonder dat binnen de lijnen te zijn’.

Binnen de jeugdoplei­ding zou men niet echt wakker liggen van het vertrek van Simons, omdat hij niet als een van de belangrijk­e spelers voor de toekomst wordt gezien. ‘Belangrijk­er voor de marketing dan voor voor het voetbal’, zo zouden veel coaches binnen de jeugdoplei­ding oordelen.

Simons was afgelopen seizoen onbetwiste basisspele­r bij Barça Onder 17, maar dat had volgens Sport vooral te maken met de langdurige afwezighei­d van Jorge Alastuey, die in het begin van het seizoen geblesseer­d raakte. Andere middenveld­ers als Marc Casadó en Txus Alba worden bovendien hoger aangeslage­n dan de Nederlands jeugdinter­national.

Barcelona zou zelfs overwogen hebben om Simons geen nieuw voorstel te doen, maar omwille van zijn marketingw­aarde kreeg hij alsnog een aanbod. Daarmee ging Simons echter niet akkoord. Dinsdag tekende hij voor drie seizoenen bij Paris SaintGerma­in. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname